Maastrichtnet Activiteiten RSS

GEANNULEERD - Days of beauty
Zomerconcert door Femmes Vocales o.l.v. Cécile Schoute.
GEANNULEERD - Dans- en Theatergroep Bunde - Here We Go Again - De Musical
De musical Here We Go Again is geïnspireerd op de film Mamma Mia – Here We Go Again. Deze musical is het vervolg op de musical Mamma Mia. Wij zijn Dans- en Theatergroep Bunde en wij zetten ons in voor een goed doel door middel van musicalvoorstellingen. Dit jaar hebben we gekozen voor het Ronald Mc Donaldhuis te Maastricht.
GEANNULEERD - NTGent The Sorrows of Belgium II - Rex (Yellow)
In de trilogie The Sorrows of Belgium zoomt regisseur Luk Perceval in op de Belgische driekleur en op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis: de exploitatie van Congo onder Leopold II in Black, de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in Yellow en de terroristische aanslagen in Brussel in Red.
GEANNULEERD - Jandino - Judeska Airlines
Na twee uitverkochte theatertours keert Judeska in 2020 terug in een gloednieuwe hilarische klucht, geproduceerd door Het Huis van Asporaat.
GEANNULEERD - Leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht - Eindvoorstelling
Aan het einde van het schooljaar tonen de dansers van de Vooropleiding Dans Maastricht hun talent en de opgedane vaardigheden aan ouders, vrienden, klasgenootjes en iedereen die getuige wil zijn van danstalent in ontwikkeling.
GEANNULEERD - Opera Zuid - A Midsummer night's dream
In Benjamin Brittens bedwelmend magische opera ontaardt een ruzie tussen de elfenkoning Oberon en zijn echtgenote in geknoei met tover-sap. Het sap maakt een slapende smoorverliefd op de eerste die deze bij het ontwaken ziet. Onbedoeld ruilen er zo partners van plaats en ontstaat er zelfs een nieuw paar. Met die ingrediënten onthult de componist de tragische broosheid van menselijke relaties.
GEANNULEERD - De Architectenwinkel
Wil je verbouwen, zelf bouwen of verkennen wat aan je huis beter kan?
Tentoonstelling Rock Fossils On Tour
Als wetenschappers een nieuw en onbekend fossiel ontdekken, dan mogen ze hun ontdekking zelf een naam geven. Soms is de vorm van het dier doorslaggevend, soms de vindplaats. Sommigen kiezen echter iets heel anders: de naam van hun favoriete rockster
GEANNULEERD - NTGent - The Sorrows of Belgium II Rex (Yellow)
In de trilogie The Sorrows of Belgium zoomt regisseur Luk Perceval in op de Belgische driekleur en op drie donkere passages uit de Belgische geschiedenis: de exploitatie van Congo onder Leopold II in Black, de collaboratie met de Duitse bezetter tijdens Wereldoorlog II in Yellow en de terroristische aanslagen in Brussel in Red
GEANNULEERD - Leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht - Eindvoorstelling
Aan het einde van het schooljaar tonen de dansers van de Vooropleiding Dans Maastricht hun talent en de opgedane vaardigheden aan ouders, vrienden, klasgenootjes en iedereen die getuige wil zijn van danstalent in ontwikkeling
Buurderij
Lokale superverse producten bij jou in de buurt
Weekmarkt
Op de Markt in Maastricht kun je op woensdag en vrijdag terecht voor de uitgebreide weekmarkt. Op woensdag is er een warenmarkt en op vrijdag diezelfde markt, maar dan een grotere variant. Verse vis, ambachtelijke streekproducten en de bekende stoffenmarkt
GEANNULEERD - Studio Paulus
Alternative music and video
schrit_tmacher Festival 2019 blijft boeiend tot het einde
Van dinsdag 12 maart t/m zondag 14 april 2019 stond de Euregio vijf weken lang in het teken van (inter)nationale dans uit maar liefst vijf verschillende werelddelen tijdens het internationale dansfestival schrit_tmacher just dance! Een diversiteit aan dansgezelschappen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Senegal, China, Israël en de Verenigde Staten stonden op de podia in Aken, Heerlen, Kerkrade en Eupen. Er waren zowel grote internationale producties als veelbelovende nieuwe ontdekkingen met een regenboog aan stijlen en thema’s te bewonderen. Het festival trok ruim 19.000 bezoekers, waarmee het een stijgende lijn laat zien ten opzichte van voorgaande edities. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival. In 2020 vindt de 25ste jubileumeditie plaats van 3 maart t/m 5 april.
GEANNULEERD - Kurt Vile Solo
Op zondag 7 juni komt indieheld Kurt Vile naar Maastricht voor een solo-optreden in Muziekgieterij
Lumière Cinema presenteert: Lumière LAB
Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid
Europese erkenning voor het Sphinxkwartier
Sphinxkwartier ankerpunt in European Route of Industrial Heritage (ERIH)
Oudste fossiel van een moderne vogel komt uit de Sint-Pietersberg
Asteriornis maastrichtensis In 2000 werd in de Sint-Pietersberg een circa 66,7 miljoen jaar oud fossiel gevonden van, naar nu pas blijkt, een vroege verwant van onze moderne vogels zoals de kip en de gans. Het diertje heeft kenmerken van beide vogelgroepen.
Excited Dancer
Vanaf 1 maart 2020 introduceert Kumulus iets nieuws bij de dansafdeling: Excited Dancer
Spelers gezocht voor Naar de Hemel Wijzen, een verhaal van vrijheid
Voel jij je wel eens alleen in je persoonlijke zoektocht naar vrijheid? Ben je volwassen en speel je graag toneel? Speel je graag mee in een voorstelling op een bijzondere locatie? Schrijf je dan nu in voor dit mooie project bij Kumulus!
kammermuziek concert door liefhebbers
Voorjaarsconcert
Niek&Friends Quartet op Châlet d'n Observant
Easylistening jazzmuziek op het terras van Châlet d'n Observant, voorbij de ENCI, rechts. Terras met prachtig uitzicht op uniek natuurgebied. Muziek van 14.00 tot 16.30 uur. Gaat door alleen bij goed weer.
Opnieuw recordjaar Toneelgroep Maastricht
In 2018 hebben ruim 75.000 bezoekers de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht gezien. Het toneelgezelschap onder leiding van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans beleeft daarmee het succesvolste jaar uit zijn geschiedenis en overtreft zo het succes van 2017. Eén van de hoogtepunten was de uitverkochte King Lear in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De regiovoorstellingen Emma en Zwart water konden rekenen op grote aantallen bezoekers uit de regio. Beide premières werden bijgewoond door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.
Lumière Cinema blikt terug op meest succesvolle jaar ooi
Lumière Cinema beleefde in 2019 dankzij de diverse programmering en een sterk filmjaar haar beste jaar ooit
GEANNULEERD - Down South Jazzband
Hot Jazz uit de Roaring Twenties @ Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer
GEANNULEERD - BERLIN en Het Zuidelijk Toneel - True Copy
True Copy legt de hypocrisie binnen de kunstwereld bloot
GEANNULEERD - Foodbank's Weekly Sustainability Workshop and Dinner
Did you know that worldwide more than 30% of produced food is thrown away? Did you know that on average every Dutch citizen wastes more than 40 kg of food each year? Foodbank Maastricht wants to motivate the local society to tackle this problem. We have a strong belief in the principle of 'learning by doing', therefore we aim at changing people's harts and minds by inviting them to cook & eat meals together in our Foodbank space, where we transform 'food waste' (orphaned vegetables and fruits from local market vendors) into delicious vegan dishes. Everyone is welcome to participate and to enjoy the fruits of our joint undertaking: a free and tasty three-course vegan dinner. We start at 15:00, when we together with the first participants head to the market and pick up all the leftover fruits and vegetables from the vendors' stands. Around 16:00 we usually come back and together decide on the menu, and then for the next four-five hours we involve everyone in cooking. The first meal of the evening is served around 20:30, the main menu is served at 21:30, and around 22:30 we round up the dinner by serving the dessert. Participants are more than welcome to join from start on, however dropping in later (throughout the whole afternoon/evening) is of course also possible. Everyone is highly encouraged to help out with diverse tasks that need to be done throughout the evening (chopping veggies, cooking, cleaning dishes). Our motto is actually that "once you step through the entrance door, you're a Foodbank volunteer", which means that everyone should be involved and everyone should contribute.
Toneelgroep Maastricht per 1 januari van start met nieuwe artistieke leiders
Leiderschap in handen van duo Servé Hermans en Michel Sluysmans
Nominaties Zwanen 2019 bekend
De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en Festival de Nederlandse Dansdagen (NDD) presenteren met trots de genomineerden voor de VSCDDansprijzen: de Zwanen.
Conversation Skills
Hoeveel van jouw dagelijkse gesprekken zijn bevredigende en verrijkende dialogen? Als je meer van je gesprekken wilt transformeren naar prikkelende dialogen, dan is dit de plek om hier naartoe te werken! Kom ideeën opdoen en oefenen in gesprekstechnieken zodat je je leven kunt verrijken door middel van verbindende dialogen