Maastrichtnet Activiteiten RSS

Haencher brengt Bruckners Zevende
philharmonie zuidnederland
Andy Summers
A Certain Strangeness
Maastricht Photo Festival 2019
De allereerste editie van Maastricht Photo, 20-29 september 2019
Maas theater en dans - Solo van Nas & Jim
Met een selfiestick als wankel houvast, bezingt Solo van Nas & Jim de tragiek van de narcistische mens
International Mental Health Festival Maastricht
The International Mental Health Festival is an easily accessible and above all a nice way to get acquainted with mental health and everything that is related to it
Theatergroep Bambie - FROU FROU
In Frou Frou filosofeert een bejaarde clown van het surrealistische soort over het (circus-) bestaan
Dutch Classical Talent - ELISABETH HETHERINGTON (SOPRAAN)
'Virtuoze zang uit de 17e eeuw uit Italië versus virtuoze zang van nu'
Najib Amhali - Waar was ik?
Waar was ik? is een theatershow met veel persoonlijke verhalen, waar veel om gelachen kan worden, waarin oude bekenden langskomen en waarbij u zich na afloop wellicht afvraagt: Waar was ik?
De Sanseveria's - 25 jaar Sanseveria's
Na een pauze van enkele jaren, pakken De Sanseveria's met hernieuwd enthousiasme de draad weer op.
Eenvoudig leren mediteren met Falun Dafa - Stadspark Maastricht
Mediteren - je weet dat je het eigenlijk zou moeten doen. Voor meer kalmte, innerlijke rust en een betere gezondheid. Maar het lukt je maar niet. Tot nu - ga aan de slag met de meditatiemethode Falun Dafa!
The Last Male on Earth
Studium Generale | Film & Talk, Engelstalig
Nederlandse dansdagen - 3 oktober
Programma overzicht
Tentoonstelling Homage to Humanity - Jimmy Nelson
Museum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 26 september 2019 tot en met 15 maart 2020 een oeuvre-tentoonstelling van fotograaf Jimmy Nelson
Zeldzaam Maastrichts aardewerk te zien in Centre Céramique
Mini-expo
schrit_tmacher Festival 2019 blijft boeiend tot het einde
Van dinsdag 12 maart t/m zondag 14 april 2019 stond de Euregio vijf weken lang in het teken van (inter)nationale dans uit maar liefst vijf verschillende werelddelen tijdens het internationale dansfestival schrit_tmacher just dance! Een diversiteit aan dansgezelschappen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Senegal, China, Israël en de Verenigde Staten stonden op de podia in Aken, Heerlen, Kerkrade en Eupen. Er waren zowel grote internationale producties als veelbelovende nieuwe ontdekkingen met een regenboog aan stijlen en thema’s te bewonderen. Het festival trok ruim 19.000 bezoekers, waarmee het een stijgende lijn laat zien ten opzichte van voorgaande edities. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival. In 2020 vindt de 25ste jubileumeditie plaats van 3 maart t/m 5 april.
Lumière Cinema presenteert: Lumière LAB
Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid
PING - HET BLAUWE UUR (8+) - Esther de Koning
Jeugdvoorstelling
Holland Dance Festival & SALLY Dansgezelschap - Maastricht Danceable / Artistic lab
DanceAble slaat een brug tussen de wereld van inclusiedans en het professionele dansveld
Kick-off Nederlandse Danssdagen: Redo & The Dreamers
IRC / Ivgi&Greben
Nederlands Dans Theater Filmavond
The Statement / Stop-Motion / Midnight Raga
Interview Carine Crutzen: Uit het Zuiden
Zondag 29 september om 16.00 uur wordt Corine Crutzen geïnterviewd over haar nieuwe boek ‘Uit het Zuiden’. Interviewer is Evelijn de Jong. Aansluitend aan het interview zal zij haar boek signeren.
Spelers gezocht voor Naar de Hemel Wijzen, een verhaal van vrijheid
Voel jij je wel eens alleen in je persoonlijke zoektocht naar vrijheid? Ben je volwassen en speel je graag toneel? Speel je graag mee in een voorstelling op een bijzondere locatie? Schrijf je dan nu in voor dit mooie project bij Kumulus!
Viggo Waas - De Meestervoorspeller
Als wij zeggen Viggo Waas, dan zegt u natuurlijk NUHR en Meestervoorspeller’ bij Edwin Evers en Q-music
Laika - Stuck (6+)
'STUCK toont een dwarsdoorsnede van een mini-samenleving'
Archduke Ensemble - Gateway to the Romantics
‘Ik was trots en gelukkig toen ik tijdens mijn eerste verblijf in Leipzig persoonlijke kennis mocht maken met Robert Schumann’
de KOE en mugmetdegoudentand - Seks(e)(n)
In Die Wahlverwandtschaften plant Goethe vier personages neer op een landgoed en observeert hun reacties. Volgen zij hun driften, hun passies, de zogenaamde natuurwetten?
Internationaal Theater Amsterdam (ITA) - Het Hout
Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië en komt na de oorlog in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één
Walvis – Vindplaats: Maastricht
In de tentoonstelling Walvis – Vindplaats: Maastricht, maak je kennis met de prehistorische ‘ENCI-walvis’, zijn hedendaagse soortgenoten en de leefwereld van deze giganten.
Drukkunstmuseum weer open op zaterdagmiddag
Wilt u iets bijzonders ontdekken in de historische binnenstad van Maastricht? Bezoek dan het Drukkunstmuseum, en beleef de verhalen van weleer over de geschiedenis van de drukkunst. In het pand Jodenstraat nr. 22 is het museum van de druk- en prentkunst gevestigd. Het sfeervolle museum bestaat uit een historisch pand met een overdekte binnenplaats en een aangrenzend kapelgebouw. Het museum vertelt verhalen van uit de drukkerstraditie die Maastricht tot ver in de vorige eeuw heeft gekend. Ook de actualiteit ontbreekt niet: op de bovenverdieping van het kapelgebouw wordt de Glaser Collectie getoond, bestaande uit grafiek, tekeningen en objecten in de geheel eigen stijl van kunstenaar René Glaser.
T' Schaap met de 5 pooten
Wat is er Nederlandser dan ‘t Schaep met de 5 Pooten? Mede dankzij de onvervalste Amsterdamse gein, de geniale melodieën van Harry Bannink en de onvergetelijke teksten van Eli Asser, blijft ’t Schaep met de 5 Pooten nieuwe generaties boeien en fascineren. De klassiekers We benne op de wereld om mekaar te helpen niewaar, Het zal je kind maar wezen en Vissen, spelen een belangrijke rol in de musical