Maastrichtnet Activiteiten RSS

School's Out! Block Party
Tout Maastricht, HFC Dancestudio en Stadsnomade organiseren op zondag 30 juni de Block Party School's out! Een avond vol met creatieve workshops, chille beats en food & drinks. Toegang is gratis!
Maastricht aan Zee
Een creatieve zomerweek voor kinderen tussen de 8-12 jaar
The Wild Pear Tree
Lyrische, gelaagde film van Gouden Palm-winnaar Nuri Bilge Ceylan (Winter Sleep, Uzak), die een overtuigend portret maakte van een zoon en zijn vader en van een individu in een veranderende maatschappij
Klimt & Schiele: Eros & Psyche
Documentaire over de artistieke nalatenschap van Egon Schiele en Gustav Klimt, gemaakt honderd jaar nu hun overlijden
Andy Summers
A Certain Strangeness
Tentoonstelling Long Weekend
Installatie van Van Eyck alumnus Giuseppe Licari
Tentoonstelling RURBAN Landscapes on the Move
Eindpresentatie fotografieproject RURBAN Landscapes on the Move
Peter Pannekoek
Later was alles beter (Reprise)
Een nieuwe Cultuurvisie voor Maastricht?
Denk, droom en doe mee!
Meet & greet & taste Francis Kuijk: Basisboek Indonesisch
Francis Kuijk is opgegroeid met gerechten uit de Indonesische keuken. Veel recepten zijn overgedragen van moeder op dochter. Zaterdag 29 juni is zij vanaf 14.00 uur aanwezig bij Boekhandel Dominicanen. U kunt met haar in gesprek gaan, vragen stellen, proeven en zij signeert haar boek Basisboek Indonesisch.
Lezing Jelle Hermus : Leven met wind mee.
In juni verschijnt het nieuwe boek van Jelle Hermus : Leven met wind mee. Van zijn eerste boek Steeds Leuker zijn inmiddels 50.000 exemplaren verkocht. 30 juni om 16.00 uur komt hij een korte lezing geven, een Q&A en is er tijd voor signeren en free hugs zoals hij altijd doet 
Eenvoudig leren mediteren met Falun Dafa - Stadspark Maastricht
Mediteren - je weet dat je het eigenlijk zou moeten doen. Voor meer kalmte, innerlijke rust en een betere gezondheid. Maar het lukt je maar niet. Tot nu - ga aan de slag met de meditatiemethode Falun Dafa!
schrit_tmacher Festival 2019 blijft boeiend tot het einde
Van dinsdag 12 maart t/m zondag 14 april 2019 stond de Euregio vijf weken lang in het teken van (inter)nationale dans uit maar liefst vijf verschillende werelddelen tijdens het internationale dansfestival schrit_tmacher just dance! Een diversiteit aan dansgezelschappen uit o.a. Engeland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Senegal, China, Israël en de Verenigde Staten stonden op de podia in Aken, Heerlen, Kerkrade en Eupen. Er waren zowel grote internationale producties als veelbelovende nieuwe ontdekkingen met een regenboog aan stijlen en thema’s te bewonderen. Het festival trok ruim 19.000 bezoekers, waarmee het een stijgende lijn laat zien ten opzichte van voorgaande edities. De organisatie kijkt terug op een succesvol festival. In 2020 vindt de 25ste jubileumeditie plaats van 3 maart t/m 5 april.
Agenda Kumulus juni
Activiteiten
Lumière Cinema presenteert: Lumière LAB
Expertisecentrum voor filmeducatie, mediawijsheid en beeldgeletterdheid
Rondleiding door tentoonstelling VRIJ!? Verhalen over 75 jaar (on)vrijheid
Een van de makers van de tentoonstelling leidt je rond
Essential Festival in Oost-Maarland
Essential Festival wil doorgroeien naar een weekend vakantiebeleving met 20.000 bezoekers per dag. Daarbij komen genres voor breed uiteenlopende doelgroepen van jong tot oud centraal te staan. Van pop en dance tot urban. Fun, family & friends zijn de nieuwe centrale waarden van het vernieuwde concept
BRUIS festival 2019
Bruis Maastricht organiseert dit jaar een kleinere versie met drie podia en faciliteiten ingericht op 3000 bezoekers
Gumbo Jazzband
Agenda 2019
Spelers gezocht voor Naar de Hemel Wijzen, een verhaal van vrijheid
Voel jij je wel eens alleen in je persoonlijke zoektocht naar vrijheid? Ben je volwassen en speel je graag toneel? Speel je graag mee in een voorstelling op een bijzondere locatie? Schrijf je dan nu in voor dit mooie project bij Kumulus!
Deel je ideeën om 75 jaar bevrijding onvergetelijk te vieren
Limburg wil in 2019/2020 een onvergetelijke bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. Daarvoor is het Comité 75 jaar bevrijding Limburg op zoek naar ideeën.
kammermuziek concert door liefhebbers
Voorjaarsconcert
Pub Quiz Night
Iedere dinsdag avond vanaf 20:30 presenteert een van de Familia crew de quiz
Niek&Friends Quartet op Châlet d'n Observant
Easylistening jazzmuziek op het terras van Châlet d'n Observant, voorbij de ENCI, rechts. Terras met prachtig uitzicht op uniek natuurgebied. Muziek van 14.00 tot 16.30 uur. Gaat door alleen bij goed weer.
Opnieuw recordjaar Toneelgroep Maastricht
In 2018 hebben ruim 75.000 bezoekers de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht gezien. Het toneelgezelschap onder leiding van artistiek leiders Servé Hermans en Michel Sluysmans beleeft daarmee het succesvolste jaar uit zijn geschiedenis en overtreft zo het succes van 2017. Eén van de hoogtepunten was de uitverkochte King Lear in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De regiovoorstellingen Emma en Zwart water konden rekenen op grote aantallen bezoekers uit de regio. Beide premières werden bijgewoond door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven.
Yuli
Biopic gebaseerd op het leven van Carlos Acosta, een Cubaans balletfenomeen en de eerste donkere solist bij het Londense Royal Ballet. Met in de hoofdrol niemand minder dan Acosta zelf
Struinen in de Tuinen
Op zondag 7 juli 2019 vindt de eerste editie van tuinenfestival Struinen in de Tuinen plaats in Maastricht. Tuinen door de hele stad veranderen voor een dag in intieme podia
IN NUANCE
Expositie met recent werk van Hugo Thomassen
Queen Of Hearts
Deens drama over een getrouwde advocate die een relatie met haar stiefzoon begint. Met een gewaagde hoofdrol voor de Deense steractrice Trine Dyrholm. Winnaar publieksprijs Sundance
Untouchable
Documentaire over de opkomst en ondergang van filmproducent Harvey Weinstein, die door tientallen vrouwen uit de filmindustrie is beschuldigd van verkrachting en seksueel misbruik. Hoe kon deze man zo lang ongestraft blijven?