Zomereditie - De allerlaatste printeditie van Week IN Week UIT

De zomereditie loopt van 1 juli i t/m 31 augustus 2020. Hiermee nemen wij afscheid van de de Maastrichtse cultuuragenda.

Issuuversie --> https://issuu.com/weekinweekuit/docs/def_wiwu_zomer2020_web

Download pdf-versie --> https://f.hubspotusercontent30.net/hubfs/7479987/DEF_WIWU_ZOMER2020_web.pdf?utm_medium=email&_hsmi=90479398&_hsenc=p2ANqtz-_N3rFnrOpMb4QaqlybjgoIV6Bh3PseOMKepSnEhXRayrQq4n7q3t8FYlDAICq-LHRtitTiaa7ATaevk8D31spo-goHYrsH2QxHOfSotewxVYb_nok&utm_content=90479398&utm_source=hs_email

Na 30 jaar is dit de allerlaatste Week IN Week UIT

Het is een royaal nummer geworden; mede dankzij bijdragen van partners en adverteerders is deze editie uitgegroeid tot 48 pagina’s. De respons op ons gedwongen afscheid was overweldigend. Voor de WiWumedewerkers leek het in hartje zomer even kerst.

In dit nummer hebben wij zoveel mogelijk publieke toegankelijke, culturele activiteiten opgelijnd die plaatsvinden in de maanden juli en augustus. Verder ook veel info over cultuur online. Plus een handvol tips voor (eu)regiobezoek. Met deze gids kom je in onze regio de zomer wel door.

Zolang mensen onderling afstand kunnen houden, geldt vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Voorwaarde is wel de zogenoemde triage (de coronacheck). Voor bijeenkomsten zonder triage blijft wel een limiet gelden. De nieuwe regels betekenen onder meer dat er weer kermissen, festivals, buurtfeesten en bbq’s mogelijk zijn, echter wel met handhaving van de 1,5 meter afstand. Bij theaters en concertzalen heeft het loslaten van een maximumaantal bezoekers echter weinig effect. Het betekent alsnog dat vier van de vijf theaterstoelen onbruikbaar zijn.

Mochten er straks (eind augustus?) nog meer versoepelingen komen, dan zullen er hopelijk weer een serie extra activiteiten opduiken. Wellicht is in september weer Het Parcours of het Bruis Festival mogelijk? En dan is er weer tijd voor een nieuwe cultuuragenda, toch?

Tja, wie weet...

Het Week IN Week UIT team dankt alle trouwe lezers, cultuurpartners en adverteerders.

P.S. Op YouTube (https://youtu.be/zVuohGRXpls) is een slideshow te zien die studio Zwartlicht (Sarina Uilenberg) op de redactie maakte, vlak voor de lockdown. Een mooi afscheid.