Archief Picking Party BlueGrass Beeg

BlueGrass Beeg gaat dit jaar, komende oktober, haar 4e jaar in. Als opmaat naar dit festival organiseren we weer ons jaarlijkse voorjaarsconcert, dit jaar op 30 april 2016.

De organisatie gaat de rollen omdraaien. I.p.v. het podium bieden aan de BlueGrass Beeg publiekswinnaar van het afgelopen jaar gaan we  bands uit de regio de kans geven om via het minifestival een plaats op het podium in oktober te verkrijgen. 3 á 4 bands zullen deze avond zorgen voor een avondje onvervalste Limburgse BlueGrass. Maar ook voor  Americana en old time zal ruimte zijn.

Net als bij het grote festival in oktober zal er door het publiek gestemd worden. De band die het meest gewaardeerd wordt door het aanwezige publiek zal een podiumplaats krijgen in oktober.

Tevens zal er in het café gedeelte, en bij mooi weer zeker ook buiten,  voortdurend ruimte zijn om te jammen.  In de BlueGrass wereld  wordt dat Picking genoemd. Dus neem ook vooral je gitaar, banjo, mandoline, contrabas, viool enz mee. Bij een picking party mag iedereen meedoen.

We kijken uit naar een mooie opmaat richting BlueGrass Beeg in het weekend van 14, 15 en 16 oktober 2016.

Kijk voor meer informatie ook op de website en/of Facebook pagina | https://www.facebook.com/BluegrassBeeg/timeline | http://www.bluegrassbeeg.com/

 

FlintHill;

Een relatief nieuwe band aan het Bluegrass firnament echter toch al wel een aantal mooie optredens achter de rug.  Het eerste optreden dat zij mochten verzorgen was meteen het voorprogramma voor de BlueGrass Beeg winnaar van 2014, Red Herring. Ook stonden zij in 2015 als eerste op het podium bij het grote BlueGrass Beeg festival in Oktober. Inmiddels is deze Maastrichtse band weer behoorlijk wat optredens verder en er valt het één en ander van ze te verwachten. Er zijn mensen die zeggen “een accordeon in een Bluegrass band?”  Maar FlintHill weet daar dus wel raad mee en het past naadloos in het sfeertje.

Margriet Dreuw;  Accordeon en zang.
Gonny Scheuerman;  Gitaar, accordeon en zang.
Huub Verheijden; Contrabas, Mandoline en zang
Ton Dreuw;  Banjo en zang.
Robert Guffens; Gitaar en zang.

10c Trinkets;

10c Trinkets, je spreekt het uit als Ten Cent Trinkets, is een onlangs opgrichte Maastrichtse band. Ze spelen songs uit de Americana-alternative countryhoek en uit de Britse en Amerikaanse folk. De band beschouwd de liedjes die ze ten gehore brengen als zijnde kleine snuisterijtjes (Trinkets) Het geluid van de band kenmerkt zich door de mooie 3-stemmige close-harmony zang ondersteund door akoestische 6- en 12-snarige gitaren, mandoline, keyboards, mondharmonica en contrabas, percussieakoestische 6 en 12 snarige gitaren, mandoline, keyboard, mondharmonica, contrabas en percussie. De Trinkets worden ontleend van singer song writers als Gillian Welch, Khris kristofferson, Chip Taylor, John Prine, Paul Siebel, Nathalie Merchant, Richard Thompson, e.a.

Pim Tabak; keyboard en zang.
Joep Muijs; gitaar en zang.
Wim van der Zanden; gitaar, mandoline, mondharmonica en zang.
Huub Verheijden; contrabas, banjo en  dobro
Wim Riedel; percussie 

DreckPeck;

Een trio uit Duitsland dat er staat. Levenservaring gecombineerd met, misschien nog wel meer, levensvreugde en muzikaliteit zorgen voor een heerlijke muzikale mix. Waarbij genieten het toverwoord is.

Ze brengen voornamelijk muziek uit de jaren 60 en 70. Ze verstaan de kunst als geen ander om lang vergeten Country blues en Bluegrass nummers nieuw leven in te blazen. Heb je deze tijd zelf bewust meegemaakt dan zul je al snel het nostalgische gevoel  herbeleven. Maar zo niet dan zul je mooie muziek gaan  ontdekken.  Evergreens zullen dus aan bod komen maar ook de liefde voor de traditionele Bluegrass, folk en country muziek zal ruimschoots de revue passeren.

DreckPeck kenmerkt zich door de onnavolgbare 3 stemmige close-harmony zang ondersteund door Mandoline, gitaar, banjo en contrabas.

Gabriele R Weber;  zang, gitaar en mandoline.
Rainer Diekamp;  zang en contrabas.
Rudiger Gies;  zang, banjo en gitaar.


Waar; Café-zaal Aurora in Grevenbicht
Adres ; Raadhuisstraat 10, 6127 BL Grevenbicht
Zaal open; 19.30 uur aanvang 20.00 uur.
Entree zaal; vanaf 14 jaar €2,-