Oud-theaterdirecteur Guido Wevers terug met ‘de zondag gasten’

Na een dik decennia in dienst van de stad Maastricht, neemt de stad Maastricht afscheid van oud-theaterdirecteur Guido Wevers. Naar aanleiding van zijn pensionering organiseren Theater aan het Vrijthof en Wevers samen een activiteit die hij al die jaren zowel in Maastricht als in het Vlaamse Mechelen maandelijks produceerde en presenteerde. In een nieuwe reeks van 4 zondagse talkshows ‘de zondag gasten’ nodigt Wevers steeds interessante gasten uit met uiteenlopende achtergronden (politici, kunstenaars, wetenschappers,…) en vraagt naar hun visie op de samenleving en wat ons verbindt of juist scheidt. ‘de zondag gasten’ wordt gepresenteerd in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

De zondag gasten

In ‘de zondag gasten’ nodigt Wevers gasten van zeer uiteenlopend pluimage uit. Soms zijn het wetenschappers, dan weer schrijvers en kunstenaars, politici, opiniemakers, gewone en ongewone mensen uit Maastricht en de zeer verre omgeving. Hij vraagt zijn gasten hun licht te laten schijnen op wat ons in de samenleving verbindt of van elkaar scheidt. Altijd staat er een cultureel project centraal, altijd is er muziek met een band uit de omgeving en altijd is er koffie en vlaai. In ernst wordt de blik gericht op de wereld en omgeving en wordt er achterovergeleund, het is per slot van rekening zondagmiddag. Met ‘de zondag gasten’ neemt Wevers samen met Theater aan het Vrijthof de draad van een traditie van zondagse talkshows weer op.

 

Eerste ‘zondag gasten’ in het kader van afscheid

De eerste editie van deze reeks op zondag 26 november is besloten in verband met het afscheidskarakter van deze show en de beperkte capaciteit van de Bovenzaal. Voormalig minister van Buitenlandse handel en Ontwikkelingssamenwerking en oprichtster van She Decides Mevr. Lilianne Ploumen, Dhr. Khalid Benhaddou, Iman uit Gent en Mevr. Rosa Wevers, master gender studies zullen zijn eerste gasten zijn. Het programma wordt muzikaal opgeluisterd door Lesoir. Volgende edities zijn open voor publiek. Deze zullen plaatsvinden op 21 januari, 25 maart en 22 april steeds om 14.30 uur in de Bovenzaal van Theater aan het Vrijthof.

 

 

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl