Archief Bruis x Het Parcours | Opening Culturele Seizoen Maastricht

Eerste editie op nieuw terrein

De Opening van het Culturele Seizoen gaat dit jaar voor het eerst samenwerken met Festival Bruis. In het weekend van 30 en 31 augustus en 1 september dient het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark als festivallocatie van deze samenwerkende evenementen.

 

 

Nieuwe invulling Opening Culturele Seizoen

De grote culturele instellingen hebben in de afgelopen maanden hun krachten gebundeld, om met nieuw elan vorm te geven aan de onderlinge samenwerking binnen de Maastrichtse cultuursector. Zij hebben het voortouw genomen om de jaarlijkse traditionele Opening van het Culturele Seizoen om te vormen en een kwalitatieve impuls te geven.

Na maar liefst 23 jaar van groei en ontwikkeling maakt de Opening van het Culturele Seizoen een frisse start en vindt het evenement dit jaar in plaats van het tweede in het eerste weekend van september plaats.

 

Evenemententerrein Frontenpark nieuwe locatie

Nieuw is ook de start van de Opening van het Culturele Seizoen in samenwerking met Festival Bruis. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het nieuwe evenemententerrein in het Frontenpark. De stadsweide creëert nieuwe kansen om vorm te geven aan onze gezamenlijke ambitie om te kunnen uitgroeien tot een meerdaags stadsfestival. Samenwerking, vernieuwing, innovatie en doorontwikkeling staan centraal, waarbij nieuwe kunstvormen en spannende programmering uitgangspunten zijn. In deze nieuwe opzet wordt zowel de vele amateurgezelschappen als de professionele gezelschappen een podium geboden om hun talent te kunnen tonen. Dit opent de weg voor verrassende samenwerkingen tussen amateurs en professionals.

 

Eerste editie van Bruis op nieuwe locatie

Dit jaar vindt alweer de 11e editie van Bruis plaats, hét familie-popfestival van Maastricht en de omliggende Euregio. Drie dagen lang kunnen de bezoekers gratis genieten van optredens van artiesten uit alle windstreken. Voor het eerst zal Bruis dit jaar plaatsvinden op een nieuw terrein; de Stadsweide, nabij de gashouder in het Frontenpark.

 

Programma Bruis

De zuiderburen zijn traditiegetrouw weer goed vertegenwoordigd op het affiche met o.a. Strand Of Oaks, Dead Man Ray, Whispering Sons, Portland, Evil Empire Orchestra en Sons. Vanuit Nederland verwelkomt de organisatie woordenkunstenaar Spinvis (zie illustratie), Indian Askin en nieuwkomers Tape Toy.

De 2019 editie is een muzikale wereldreis geworden met o.a. de indie folk band Villagers uit Ierland, The Veils frontman Finn Andrews uit Nieuw-Zeeland, Daniel Norgren uit Zweden, Flamingods uit Bahrein, Las Robertas uit Costa Rica en Peter Cat Recording Co uit India.

Alle bekende Bruis ingrediënten zijn natuurlijk ook dit jaar weer aanwezig. Zo kan men genieten van lekker eten, is er de speciaal bier bar en houden we met z’n allen het festival “green & clean” dankzij de hardcups.  

 

 

30 AUG

INDIAN ASKIN

FINN ANDREWS

STRAND OF OAKS

PORTLAND

CASSIA

FEET

WHISPERING SONS

31 AUG

TAPE TOY

DANIEL NORGREN

VILLAGERS

EVIL EMPIRE ORCHESTRA

PETER CAT RECORDING CO.

ANNABEL ALLUM

SONS

HABITANTS

SOLOMON

1 SEP

SEAFRET

DEAD MAN RAY

SPINVIS

TEN TIMES A MILLION

FLAMINGODS

THE SLOW READERS CLUB

GEOFF WYLD

OLIVER

 

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl