Archief TIJDELIJK GESLOTEN - Les Icônes

Overzichtstentoonstelling 20 jaar Les Deux Garçons

Het kunstenaarsduo Les deux garçons bestaat 20 jaar. Hun jubileumjaar gaat tijdens TEFAF van start met de overzichtstentoonstelling Les Icônes - 20 jaar Les deux garçons in Galerie Rob van Rijn in Maastricht. De tentoonstelling is te bezichtigen van 5 maart t/m 11 april.

Verdeeld over twee verdiepingen van het monumentale pand van Galerie Rob van Rijn exposeren Les deux garçons iconen uit de afgelopen jaren en recent werk. De bronzen beelden, assemblagewerken en sculpturen van taxidermie (opgezette dieren) zijn tegelijkertijd absurdistisch, ontroerend en humoristisch en zetten je aan tot nadenken. De perfecte afwerking van de beelden schuurt vaak met de thematiek.

Het gebruik van opgezette dieren in hun beelden is een uiting van hun zorgen over de staat waarin de wereld zich bevindt. Dieren lijden onder het gedrag van de mens en kunnen zich niet verweren. Dat inspireert het kunstenaarsduo om beesten in militaristische Star Wars kostuums te maken, uitgerust met pistolen en pijl en boog. Ook putten zij uit iconische beelden uit de kunstgeschiedenis en religie. 

Roel Moonen en Michel Vanderheijden Van Tinteren leerden elkaar kennen op de Kunstacademie Maastricht, waar zij studeerden. Omdat hun werk overeenkomsten vertoonde, besloten ze een atelier te delen. De samenwerking werd steeds intensiever en resulteerde uiteindelijk in kunstwerken onder één naam, waarmee Les deux garçons geboren was. 

Inmiddels zijn de beelden van Les deux garçons  in binnen- en buitenlandse particuliere en museumcollecties vertegenwoordigd. Gelijktijdig met de tentoonstelling in galerie Rob van Rijn is het werk van Les deux garçons op TEFAF te zien.

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl