Landbouwbelang meer op zijn plek dan ooit

Onlangs heeft het Maastrichtse College van B&W het besluit genomen om het Landbouwbelang aan te besteden. Over de voorwaarden moet de gemeenteraad zich nog uitspreken maar de Landbouwbelang gebruikers zien het als een goed begin voor de doorontwikkeling.

Een niet te doven vuur is ontstoken. Al 18 jaar is het Landbouwbelang (LBB) een baken voor de subcultuur en underground in Maastricht. Sinds enkele maanden laait het vuur in de harten van vele betrokkenen op. Wij zien er samen naar uit dat het LBB ook in de toekomst een vuurtoren zal blijven voor tientallen waardevolle projecten en initiatieven die schipperen tussen hoop en vrees.

Het LBB biedt unieke sfeervolle oplossingen aan waar de gemeenschap baat bij heeft. Zo faciliteert de vrijplaats onder meer het jaarlijkse We Festival, de eindexamenexpositie decor- en kostuumontwerp van de Toneelacademie, de Stadsnomade met de Skateschool maar ook het Sold my Shoes to Funk event van Kaleido, Universiteit Maastricht. Het aangrenzende Landhuis is als vanouds weer een bruisende plek dankzij de Treehouse tribe.

Het Landbouwbelang schakelt snel, biedt betaalbare ruimtes en faciliteert experiment. Het LBB is de verbindende factor voor vele initiatieven en doelgroepen in de stad. En hoopt dat nog decennialang te blijven.

Om dit te waarborgen is, naast de goodwill van de Gemeente, het uitstippelen van een realistische route nodig. Om deze doorontwikkeling vorm te geven, heeft het LBB de samenwerking opgezocht met Jaap Draaisma, oud-directeur van Urban Resort Amsterdam en ontwikkelaar van 18 broedplaatsen in Amsterdam. De komende maanden zal met hem, in samenspraak met de vele Landbouwbelanghebbenden, een hernieuwde visie worden geformuleerd. Zodat de vlam van de oudste, grootste en - met voorrecht - de van onderop ontstane broedplaats, brandend blijft voor de stad Maastricht.

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl