Archief Festival Maastricht en Pause | Binnenstad

Op een prachtige looproute door het centrum van Maastricht - via de oude Vermicellifabriek! - staan levende standbeelden. Het publiek kan meestemmen in het kader van de Limburgs kampioenschap Living Statues. Prijsuitreiking is om 17:00 uur op het OLV-plein.

Op zondag 26 juli 2015 vindt de derde editie plaats van het Maastrichtse festival “Maastricht en Pause”. Het festival is het Limburgs Kampioenschap voor Living Statues. Op een prachtige looproute door de westelijke kant van het stadscentrum (vanaf de Grote Staat via het Stokstraatkwartier, het Vermicelliterrein en het Jekerkwartier naar het Onze Lieve Vrouweplein) treft u vanaf 12.30 uur tot 16:30 uur 20 levende standbeelden aan.

Bijzonder dit jaar is dat een gedeelte van de route over het voormalig fabrieksterrein van de Vermicelli- en Macaronifabriek loopt. Op deze zondag wordt dit terrein, waarop vanaf augustus 2015 Looiershof gerealiseerd wordt, opengesteld voor het publiek. Het is de laatste kans voor het publiek om de rijke pastageschiedenis van de negentiende eeuw nog eenmaal te ervaren.

U kunt meestemmen voor de publieksprijs! Maastricht en Pause maakt het wederom mogelijk om gedurende de dag via de mobiele site een stem uit te brengen op de beelden. Stemmen op papier is mogelijk tot 16:00 uur, digitaal kan dit tot op het laatste moment. Om 17:00 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Onze Lieve Vrouweplein (op de hoek bij de Wolfstraat).

Meer info: www.maastricht-en-pause.nl

Route

Foto: Hennie Heeren

Hoogbrugstraat 40
6221 CS Maastricht
Telefoon 043-3251949
info@maastrichtnet.nl