Archief Earth Talk: Het bos als duurzame superheld

Naar aanleiding van toenemende maatschappelijke aandacht voor het herstel van bossen en het rapport van IPCC waarin op de noodzaak van zeker één miljard hectare aan extra bos wordt gewezen, organiseren Columbus earth center (Kerkrade) en de Earth Ambassadors community (duurzaamheidsnetwerk) 19 september de Earth Talk: Het bos als duurzame superheld.

Ook Limburg erkent inmiddels het belang van bos. Het Limburgse nieuwe college wil binnen twee collegeperiodes één miljoen extra bomen aanplanten. De grote vraag is: hoe gaan we dat doen? Als Ethiopië er in 1 dag 353 miljoen kan planten, moet het Limburg toch ook kunnen lukken haar ambitie te realiseren?

In deze Earth Talk schetst Ignace Schops zijn visie op natuurbehoud. Schops is een Vlaams natuur- en milieubeschermer en één van de initiatiefnemers van het Nationaal Park Hoge Kempen. Natuur kan winstgevend zijn, zegt Schops, en met Nationaal Park Hoge Kempen bewijst hij die stelling. 

Vervolgens is het podium aan initiatieven uit en buiten de provincie. Van voedselbossen en verticale regenwouden tot tiny forests: we delen inspirerende verhalen die laten zien hoe groot de mogelijkheden zijn. Uiteindelijk gaat het aanwezige publiek samen aan de slag met een 10-puntenplan voor Limburg. Aanwezig zijn mensen uit het bedrijfsleven, de (semi)overheid, het onderwijs en andere betrokken burgers.

Earth Talk: het bos als duurzame superheld vindt plaats op donderdag 19 september 2019 van 15:00 tot 18:00 bij Columbus earth center in Kerkrade. Deelname is gratis, het aantal plaatsen is echter beperkt. Aanmelden kan nog via https://www.columbusearththeater.nl/nl/earth-talk-het-bos-als-duurzame-superheld-do-19-sep