Archief Science: muziek 'meets' wetenschap

Vier wetenschappelijke thema's worden verklankt door slagwerkers en blazers van Harmonie St. Michaël Thorn, Philharmonie Sittard, Vocal Group Odeon Maastricht, Claudia Couwenbergh (sopraan), Cyriel Niël (accordeon) en Nikki Boury and Celine Janssen (dans). Een muzikale cross-over ontstaan uit de samenwerking van componist Vincent Cox met wetenschapper Dr. Tim Leufkens en dirigent Frank Marx. Het muziekstuk stelt de vraag ‘wat maakt een mens een mens?’ centraal.

Wetenschap en muziek inspireren elkaar al eeuwenlang. Tijdens een concert in de Sint Janskerk te Maastricht komen deze twee samen in een muzikale verklanking van vier wetenschappen. Een indrukwekkende hoeveelheid slagwerkers en blazers van Philharmonie SittardHarmonie St. Michaël van Thorn staan samen met Vocal Group Odeon garant voor een bijzondere ervaring. De compositie Science is ontstaan uit een samenwerkingverband tussen componist Vincent Cox, wetenschapper Dr. Tim Leufkens en dirigent Frank Marx. Na succesvolle uitvoeringen in Sittard en Roermond is dit de derde en laatste uitvoering van dit speciaal gecomponeerde muziekstuk in de universiteitsstad Maastricht. 

De compositie stelt de vraag ‘wat maakt een mens een mens?’ centraal. Aan de hand van de verklanking van vier wetenschappen: natuurkunde, biologie, wiskunde en psychologie wordt gezocht naar een antwoord op deze vraag. 
De verschillende onderdelen worden kort in geleid door een deskundige in dit vakgebied. Met teksten en citaten van Goethe, Tesla, Darwin en de Balzac in de verschillende delen. Ondersteund door hiervoor speciaal gemaakte schilderijen en dans.
Wij nodigen u van harte uit om samen met ons deze unieke reis te maken door de fascinerende wereld van de wetenschap. Met medewerking van sopraan Claudia Couwenbergh en Cyrille Niëlop accordeon. Een uniek concert in een bijzondere setting. Zien wij u zondagmiddag 7 april?