Universiteitskoor Maastricht

Gemengd koor

Universiteitskoor Maastricht is opgericht in 1977 en telt momenteel zo'n 80 leden. De leden bestaan voornamelijk uit ( internationale) studenten en medewerkers van de Universiteit Maastricht. Onze koorleden komen uit wel 13 verschillende landen.

Sinds 1995 staat het koor onder leiding van Wim Vluggen. Het Universiteitskoor zingt een zeer gevarieerd repertoire dat per concert ( twee maal per jaar ) wisselt en zo steeds weer voor creativiteit en variatie zorgt in de programmering. Het betreft hier bekende- en minder bekende nummers voor het grote publiek, en van klassiek tot modern en net als onze leden uit allerlei verschillende landen. 

Zo heeft het koor enkele jaren geleden de Carmina Burana van Carl Orff uitgevoerd, en ruim een jaar geleden ( samen met het Universiteitsorkest Maastricht ) de Misa Tango van Luis Bacalov.

We genieten niet alleen van het samen zingen, maar zijn ook trots op onze 'groepsspirit' , onze internationale samenstelling en het sociale aspect van de groep. Zo zijn er naast het zingen ook regelmatig andere activiteiten vanuit het koor die ons de mogelijkheid biedt nader kennis te maken en zingen we in de Kersttijd met een kleiner groepje kerstliederen op verschillende locaties in de (binnen)stad.

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.