Archief Troost & Zonen - Theatergroep Suburbia

Een zwarte komedie over vier mannen uit drie verschillende generaties, zonder moeder of partner.

‘Troost & Zonen’ is de nieuwe toneelvoorstelling van Theatergroep Suburbia, geschreven door Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert.

Een opa van 75, een zoon van 50+ en twee kleinzoons van begin 30. Opa vult zijn pensioengat als schnabbelsinterklaas, zijn zoon draagt stiekem jurken en zijn kleinzoons zitten knel in hun carrières en relaties. Al jaren hebben ze elkaar niet willen zien. Totdat een gewelddadige speling van het lot ervoor zorgt dat ze alsnog op elkaar worden aangewezen. Op tragische maar ook komische wijze raken ze binnen de kortste keren verstrikt in hun verleden, heden en toekomst.

Schrijver Peer Wittenbols en regisseur Rob Ligthert hebben sinds de jaren negentig een rijkgeschakeerd oeuvre opgebouwd en oogstten succes met toneelstukken als ‘Liefdeslied’, ‘Honingjagers’ en het voor Theatergroep Suburbia geschreven ‘Winterbloemen’. Schrijver Peer Wittenbols: “De familie uit het stuk heet Troost, en het stuk gaat over het zoeken naar troost. Het geven van troost. Daar zijn deze mannen niet handig in – ondanks hun achternaam.”

Spel: Peter Blok, Aus Greidanus sr., Justus van Dillen en Xander van Vledder
Tekst: Peer Wittenbols
Regie: Rob Ligthert
Decor en licht: Catharina Scholten
Kostuum: Bernadette Corstens

Donderdag 20 december, Theater Heerlen
Duur: 1 uur 40 minuten