Theater van het Vat

Hét nieuwe Amateurtheaterfestival dat plaatsvindt in cafés in de Maastrichtse binnenstad.

De voorstellingen zijn geïnspireerd op, gemaakt en gespeeld in de diverse cafés.

THEATER VAN HET VAT In het derde weekend van april 2012 spelen amateurgezelschappen en andere amateurspelers uit de regio in diverse cafés in de Maastrichtse binnenstad. In ieder café zit een andere voorstelling ‘OP DE TAP’. Dat wil zeggen dat ieder café zijn eigen voorstelling heeft, passend bij het karakter van de bar. De caféruimte wordt zowel het decor als de plaats van handeling. Het publiek wordt middels twee uitgezette routes langs drie cafés geleid. Onder het genot van een drankje kunnen de toeschouwers in iedere route genieten van drie verschillende theatervoorstellingen.

THEATER VAN HET VAT geeft jonge makers de mogelijkheid om eigen materiaal te tonen en een groot publiek te bereiken. Deelname aan het festival kent een duidelijke educatieve meerwaarde. De makers uit het amateurveld krijgen voorafgaand aan de repetitieperiode een workshop locatietheater aangeboden. Tijdens het werkproces worden ze begeleidt door professionele theatermakers uit het werkveld.

Dit Limburgse amateurtheaterfestival verbindt het café met het theater omdat theater gaat over ontmoetingen, net als in het café. En in het café gaat het, net als in het theater, over het echte leven. Stel je voor: Wachten op Godot. Een voorstelling van Samuel Beckett waar twee personages dagenlang zitten te wachten op iemand die maar niet komt. Een voorstelling die zomaar kan plaatsvinden aan de bar tijdens THEATER VAN HET VAT. Want hoe vaak overkomt het een cafégast wel niet dat hij zit te wachten op een afspraak die niet komt opdagen? Voorstellingen als deze, maar ook vele zelf gemaakte voorstellingen vormen het programma voor dit festival.

Korte voorstellingen De voorstellingen duren maximaal 15 minuten, zijn geheel gratis en geïnspireerd op het café, met de ruimte als decor. Toneel, dans, mime of poppenspel, het kan en mag allemaal. Door de maker en de toeschouwer in één ruimte te plaatsen, vervagen de theatrale en veilige grenzen tussen beide. Het resultaat? Een eerlijke en spannende ervaring die u zeker niet mag missen!

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.