Theater Rotterdam - Eindspel

‘Niets is grappiger dan het ongeluk’

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander. Na Revolutionary Road brengt regisseur Erik Whien nu Becketts Eindspel naar Theater aan het Vrijthof in Maastricht. Met een geweldige cast van Hans Croiset (winnaar Louis d’Or), René van ‘t Hof (winnaar VSCD Mimeprijs), Cas Enklaar en Elsje de Wijn.

Het verhaal
Eindspel speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Ze zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. Het einde is in zicht. Maar zolang het niet zover is, gaan ze door. Ze spelen hun eindspel. En dat is geestiger dan het lijkt. ‘Niets is grappiger dan het ongeluk’, zegt Nell. Beckett buit dat komische potentieel meesterlijk uit. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt hij van Eindspel een lichtvoetige tragedie.

Hoe ga je om met eindigheid?
Het werk van Samuel Beckett is een grote inspiratie voor regisseur Erik Whien. Met zijn heldere taalgebruik en minimale setting creëert hij een wereld waarin grote levensvragen aan het licht komen. Hoe ga je om met eindigheid? Het is deze vraag die Beckett met zoveel absurditeit en spelplezier te lijf gaat, dat daarin een ontroerend antwoord schuilt.

Parkstad Limburg Theaters | Heerlen en Kerkrade

za 23 nov 2019 20:00 Ticket € 25 | Locatie: Theater a/h Vrijthof

Theater aan het Vrijthof Maastricht

za 23 nov 2019 20:00 Ticket € 25 - € 30 | Inleiding 19:00 uur | Locatie: Theater a/h Vrijthof