Archief GEANNULEERD - philharmonie zuidnederland & Toneelgroep Maastricht - Noa Wildschut speelt Beethoven

Spectaculair muzikaal theater

‘Bij elk muziekstuk maak ik een ontdekkingsreis’, zei de Estse gastdirigent Risto Joost. Met de philharmonie zuidnederland ontdekt hij Beethovens spectaculaire toneelmuziek voorEgmont.

Oorlog, onderdrukking, moed en bevrijding; dit beroemde verhaal van Goethe is van alle tijden. De expressieve muziek van Beethoven brengt het tot leven en dompelt je erin onder. Het concert opent met Beethovens geliefde Vioolconcert, de ‘koningin van de vioolconcerten’, gespeeld door de ‘kroonprinses van de viool’, Noa Wildschut. ‘Een wonder van muzikaliteit’, schreef de Süddeutsche Zeitung over dit piepjonge, grote viooltalent. Daarna volgt Beethovens toneelmuziek voor Egmont. Oorlog, onderdrukking, moed en bevrijding; dit beroemde verhaal van Goethe is van alle tijden. Mezzosopraan Cora Burggraaf maakt van deze integrale uitvoering een unieke belevenis.

Programma
Beethoven: Vioolconcert
Beethoven: Toneelmuziek bij Goethes Egmont

Uitvoering
Dirigent: Risto Joost
Viool: Noa Wildschut
Mezzosopraan en verteller: Cora Burggraaf
Regie: Michel Sluysmans
In coproductie met: Toneelgroep Maastricht

Ontmoet & Begroet
Na afloop van het concert kun u onder het genot van een drankje napraten met de musici van philharmonie zuidnederland.

Keuzeserie Klassiek 2020
Bent u op zoek naar de allermooiste klassieke concerten? Om het u makkelijker te maken heeft onze programmeur een aantal series voor u samengesteld. U bent zeker van de mooiste voorstellingen en krijgt bovendien een aantrekkelijk voordeel. Omdat de helft van het seizoen er reeds op zit, bieden wij u voor de tweede helft van seizoen 2019/2020 graag de mogelijkheid om zelf uw serie samen te stellen. Kiest u minimaal 3 voorstellingen uit de verschillende series, dan profiteert u van een korting van 20% op de totaalprijs. De korting wordt bij de bestelling verrekend. Bekijk hier de complete Keuzeserie Klassiek 2020.

Kies minimaal 3 voorstellingen en ontvang 20% korting op de totaalprijs.