Archief Maas Theater en Dans - Boef (4+)

Een ‘whodunit’ voor kleuters

Boef is een boevenavontuur voor kleuters.Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick puzzelen de kinderen mee in deze spannende whodunit.

Een masterclass ‘boef’
Snelheid, een zwarte schaduw, krakende schoenen, een gillend alarm dat alles verraadt. Met zwarte maskers, grappige (panto-)mimetechniek en simpele omdraaiingen worden de kinderen bij Boef betrokken bij een eenvoudige maar spannende puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Van de makers van Eitje
Deze masterclass ‘boef’ wordt gegeven door twee houtje-touwtje-detectives, Lisa Groothof en Dwayne Toemere, die eerder samenspeelden in Eitje.

Lisa Groothof over Boef: “Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt.”
Dwayne Toemere over Boef: “Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”

Lekker in je pyjama
Hoe spannend is het voor kinderen om 's avonds naar het theater te gaan! En omdat de begintijd van de voorstelling, 19.00 uur, dicht bij de bedtijd is, mogen alle kinderen in pyjama komen. Met hun knuffel natuurlijk. De pyjamavoorstellingen zijn voor kinderen vanaf 4, maar zeker ook als je 5, 6 of 7 bent.