Archief Luistervinken - Liederatuur

Concertinleider Toine Sporken (sporkenleitmotiv.nl) neemt u dit seizoen graag mee in een nieuwe serie Luistervinken. De workshops dragen bij tot meer kennis van én liefde voor klassieke muziek. Ook zijn de Luistervinken een ideale smaakmaker

De eerste Luistervink van het seizoen gaat over de sterke band tussen het lied en de literatuur, de song en de songtekst. Nergens anders komen woorden en noten zo dicht bij elkaar; verhaal en partituur vormen een hecht koppel. Met behulp van fragmenten en livemuziek duikt Toine Sporken in de muziekgeschiedenis, met Lieder en liedjes. Ook onze eigen tijd komt aan bod.

Alle Luistervinken in seizoen 2019/2020 op een rij
ma 7 + di 8 okt: Liederatuur

di 5 + wo 6 nov: Arvo Pärt

ma 2 + di 3 dec: Koormuziek uit Duitsland

di 28 + wo 29 jan: Folklore en klassieke muziek

di 18 + wo 19 feb: Ravel en Franck

di 7 + wo 8 apr: Beethoven ‘onder het mes’

Info en aanmelden
De Luistervinken vinden plaats in de INGzaal in Theater Heerlen en beginnen telkens om 19.30 uur. U kunt de lessen afzonderlijk volgen voor € 23,- per Luistervink. Voor de hele reeks betaalt u € 150,- inclusief een eerste rang ticket (ter waarde van € 40,-) voor het concert van het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Edo de Waart op 7 december 2019. Neemt u deel aan de hele reeks, dan ontvangt u 20% korting op alle klassieke concerten bij PLT. Op plt.nl vindt u de voorwaarden.