Archief Lost Tango

Orkater, Via Berlin het Ragazze Quartet & het Carel Kraayenhof-trio

Orkater, Via Berlin en Ragazze Quartet zijn bekend van hun bijzondere voorstellingen voor theaterfestivals. In de muzikale voorstelling Lost Tango vieren zij het 10-jarig jubileum van Via Berlin met Meral Polat en tangokoning Carel Kraayenhof.

Het verhaal
De Esperanza, waar de muziek van Papa Tango hoogtij vierde, ligt te roesten in een haven. Wanneer Anna na jaren terugkeert op het schip, dat zij niet zonder reden achter zich liet, wordt zij geconfronteerd met een wereld waarin haar vader krampachtig probeert vast te houden aan zijn glorietijd. In de confrontatie met haar vader en haar zussen Clara en Blanca klinken frustratie, wanhoop, verlangen, weemoed, pijn en liefde door in de meeslepende muziek.

Van Astor Piazzolla tot Julián Peralta
In Lost Tango wordt de dubbelzinnigheid van de tango, met haar historie van armoede, heimwee en glamour, in haar volle rijkdom ingezet. Het Ragazze Quartet speelt voor deze jubileumvoorstelling met het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. Strijkkwartet en pianotrio vormen samen een septet; een gebruikelijke samenstelling voor tango. Twee varianten van de tango bepalen in het spel de sfeer: de modern-klassieke 'tango nuevo' van Astor Piazzolla en de hedendaagse ‘tango rupturo’ van pianist en componist Julián Peralta.