Archief Kika Sprangers Large Ensemble

De toekomst van de Nederlandse Jazz!

Ze raakt haar publiek met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Muzikaal uit Kika Sprangers (1994) zich niet alleen in haar saxofoonspel maar ook in eigen kleurrijke en meeslepende composities waarin melancholie en royale harmonieën de boventoon voeren. Ze komt naar Heerlen met haar (11 koppige!) Large Ensemble en met nieuw werk dat zal verschijnen op haar debuutalbum Human Traits.

Kika’s eerste EP Leaves of Lily (2017) werd meteen beloond met vier sterren. Vervolgens ging het snel en stond ze op North Sea Jazz, ze won de B-Jazz Award en vorig jaar tourde ze als Young Vip langs de vooraanstaande Nederlandse jazzpodia en festivals (Bimhuis, LantarenVenster, Transition Festival).

Ze komt naar Heerlen met haar Large Ensemble en met nieuw werk dat zal verschijnen op haar debuutalbum Human Traits. De pers is lovend over deze jongepersoonlijkheid met een volwassen geluid, flair en bevlogenheid’, die in een razend tempo de internationale jazzwereld verovert. De integriteit van sound. Dat is waar muziek begint’, aldus de jonge saxofoniste waar we nog veel van gaan horen.

Line-up
Kika Sprangers - saxen
Remigijus Kazukauskas - fluit
Koen Smits - trompet
Romain Bly - hoorn
Emilio Tritto - basklarinet
Anna Serierse - zang
Sanne Rambags - zang
Marit van der Lei - zang
Koen Schalkwijk - Piano/wurlitzer
Alessandro Fongaro - bas
Willem Romers - drums