Archief De Gebroeders Leeuwenhart

NTjong / vanaf 8 jaar

In 1973 schreef Astrid Lindgren haar klassieker De Gebroeders Leeuwenhart. Voor veel kinderen is het nog altijd het mooiste boek dat ze ooit lazen; droevig, fantasierijk en meeslepend. NTjong toont de nieuwe theaterversie van dit avontuurlijke en ontroerende verhaal over verlies, dood, liefde en troost.

De Gebroeders Leeuwenhart gaat over de onbreekbare band tussen twee broers. Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. En als De Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar...

NTjong brengt het verhaal over de broers op de planken in regie van Casper Vandeputte. De regisseur werd in 2018 genomineerd voor een Gouden Krekel voor de voorstelling Bloedlink. Met die voorstelling won hij ook de Wijkjury prijs van Den Haag.