DansClick 21

Sarada Sarita en Christiaan De Donder & Sedrig Verwoert

De nieuwe generatie makers in een originele mix van stijlen en maatschappelijke statements

DansClick 21 presenteert de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2019. In deze editie ziet u Sarada Sarita met Q4: Quantified en Christiaan De Donder & Sedrig Verwoert met They/ThemZoals. Zoals bij elke DansClick stellen de makers zichzelf voor in videoportretten en nodigen zij u na afloop uit op het toneel om onder het genot van een drankje na te praten.

Sarada Sarita is het boegbeeld van de Nederlandse New Way Vogue. In Q4: Quantified roept zij via een voice-over op tot gelijkwaardigheid en het overstijgen van hokjesdenken. Ondertussen laat zij haar dansers met schier onmogelijke armbewegingen en vloeiend lenige poses uit geometrische patronen breken. Vorm en inhoud vallen perfect samen in deze esthetisch intrigerende voorstelling met activistische ondertoon.

‘Een spannende, acrobatische vorm van dans’, - de Volkskrant ★★★★.

Wie Christiaan De Donder & Sedrig Verwoert samen ziet dansen, denkt dat ze al jaren een onafscheidelijk duo vormen. Zo vloeiend en complementair bewegen ze. Ze zijn aan elkaar gewaagd, halen het spannendste in elkaar naar boven en stuwen elkaar naar hoog niveau. They/Them is een autobiografische duet over racisme, giftige mannelijkheid en queerfobie. In februari 2019 ontving het duo de eerste Leo Spreksel Award. Twee makers om in de gaten te houden!

TIP: U bezoekt deze voorstelling gratis met de PLT KomPas.

Parkstad Limburg Theaters | Heerlen en Kerkrade

za 09 nov 2019 20:00 Ticket € 17,50 | Locatie: Heerlen