Archief Alexander Lonquich (DEU) - Recital

De parels van Schubert door de meesterpianist Lonquich

In februari 2019 gaf Alexander Lonquich nog met zijn goede vriend en muzikale partner, de Duits/Franse cellist Nicolas Altstaedt, een memorabel concert in PLT. Dit seizoen komt de Duitse meesterpianist solo met de prachtige muziek van Franz Schubert.

Schubert 1828
In 2018 nam Alexander Lonquich het album Schubert 1828 op met de pianosonates van Franz Schubert. Met dit meesterwerk heeft hij zijn eigen speciale plaats in de wereld van de piano gevonden. Enkele parels van dit album zijn in zijn recital in Heerlen te beluisteren.

Van Franz Schubert klinken:
12 Deutsche Ländler op.171 D 790
Sonata n.20 D 959
Sonata n.21 D 960

Alexander Lonquich
Alexander Lonquich treedt wereldwijd op in de belangrijkste zalen van Japan, de Verenigde Staten, Australië en Europa. Hij is regelmatig gast op prestigieuze festivals zoals de Salzburger Festspiele, Mozartwoche Salzburg, Piano Festival Ruhr en het Beethoven Festival in Bonn. Daarnaast treedt hij zowel als solist als dirigent/aanvoerder vaak op met gerenommeerde orkesten als Camerata Salzburg, Mahler Chamber Orchestra, Vienna Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra en Orchestre Philharmonic du Luxembourg.