Archief Peachez

Peachez van Toneelgroep Maastricht moet je gaan zien! Niet omdat het hier staat, maar omdat een van de beste theatervoortellingen van het jaar nog een paar dagen bij jou om de hoek op het podium staat. De reacties op deze toneelbewerking van het gelijknamige boek van Ilja Leonard Pfeijffers zijn unaniem uiterst positief. Limburger: “Peachez indrukwekkend” ****; Volkskrant: “Porgy Franssen voelt zich thuis in zijn rol van wereldvreemde professor” ****; Elsevier: “Bewerking Pfeijfferroman beste voorstelling van het jaar” *****

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in Peachez, een bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis.

De voorstelling vertelt het verhaal van Ilja Leonard Pfeijffers gelijknamige succesroman uit 2017 die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. In een regie van artistiek leider Michel Sluysmans brengt Toneelgroep Maastricht met Peachez een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. 

Een professor op zekere leeftijd leeft al zijn leven lang in zijn hoofd en in de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mailtje krijgt van een onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez en er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. 

Franssen en Van de Wetering spelen met Peachez een intiem liefdesduet, muzikaal bijgestaan door multi-instrumentalist Axl Peleman. Sluysmans en Pfeijffer werkten bij Toneelgroep Maastricht eerder succesvol samen in De Advocaat (Toneelschrijfprijs 2017) en Brieven uit Genua.

 

Zie ook inleiding