Archief Opera Zuid A - Quiet Place

A Quiet Place is een productie van internationale allure, geregisseerd en ontworpen door het prijswinnend duo Orpha Phelan en Madeleine Boyd

Leonard Bernstein is vooral bekend als dirigent en als componist van wereldberoemde muziektheaterstukken als West Side Story en Candide. Een minder bekend werk van hem is Quiet Place. Een pareltje van een opera die dertig jaar geleden ook al eens in Maastricht is opgevoerd. Tijdens het Bernstein-Centennial jaar 2018 brengt Opera Zuid als enige Europese operahuis deze hartverscheurende opera. De muziek van Bernstein doet denken aan filmmuziek met invloeden van Broadway en Jazz.

 Ingewikkelde familieverhoudingen en de complexe relatie tussen ouder en kind staan centraal in de opera. Wanneer moeder Dinah sterft in een door alcohol veroorzaakt auto-ongeval, ontstaan intense conflicten tussen enerzijds vader Sam en anderzijds dochter Dede, haar echtgenoot Francis en de getroebleerde zoon Junior. Als Sam het oude dagboek van zijn vrouw leest, beleeft hij opnieuw hun eerste huwelijksjaren. Tijdens een emotionele ruzie gooit Junior zijn moeders dagboek de lucht in. Te midden van de her en der neerdwarrelende gedeelde herinneringen, beseffen vader en kinderen plots hoe sterk hun liefde voor elkaar is.

Opera van Leonard Bernstein
Regie Orpha Phelan
Dirigent Karel Deseur
Muzikale begeleiding philharmonie zuidnederland
Zang Huub Claessens, Lisa Mostin, Enrico Casari, Michael Wilmering, Turiya Haudenhuyse, Sebastiìa Peris
Inleiding Len van Schaik

Gezongen in het Engels met Nederlandse boventitels