Archief Michèle Anne De Mey - Amor

magische dansvoorstelling

Nederlandse première

Als gevolg van een thermische shock tijdens een wintertour in Canada, belandt danseres en choreografe Michèle Anne De Mey plots in een coma waaruit ze pas na een tijd zal ontwaken. In Amor herbeleeft zij die bijna-doodervaring en de overweldigende liefde die zij van haar naasten voelt in een magisch visioen van licht en warmte. Amor is door zijn thematiek, de magnifieke filmbeelden van echtgenoot Jaco Van Dormael, magische theatertechnieken, Purcells prachtige muziek, het schitterende decor en het fascinerende samenspel tussen danseres en projecties een indringende en emotionerende voorstelling. Een universum waarvan je het bestaan niet kende.

Een voorstelling voor wie het ongelooflijke voor gelooflijk houdt. Voor wie gelooft in meer tussen hier en hiernamaals. En voor wie in de kracht van de liefde gelooft of tot dat geloof wil worden bekeerd.

‘Magische zwaarmoedigheid’ (Het Nieuwsblad)

 

ENGLISH
As a result of thermal shock during a winter tour in Canada, dancer and choreographer Michèle Anne De Mey suddenly ends up in a coma from which she only will awake after a while. In Amor, she relives that near- death experience and the overwhelming love she feels from her close ones in a magical vision of light and warmth. A performance for those who love the incredible. For those who believe in more between here and the afterlife. And for those who believe in the power of love or who want to be converted.


Foto door: Julien Lambert