Archief Maastrichtse Jeugd Danst, Spreekt, Zingt én Speelt!

De Maastrichtse Jeugd verzorgt 26 januari 2019 een creatieve, enthousiaste, spetterende voorstelling op het podium van het Theater aan het Vrijthof o.l.v. SALLY Dansgezelschap Maastricht

Vanuit het thema ‘viering’ vermengt de Stichting Groote Sociëteit jeugd en Cultuur i.s.m. SALLY verschillende amateur kunstverenigingen en disciplines samen op één podium. Het doel: De verschillende disciplines, de kwaliteiten van de stad Maastricht èn de jonge cultuurliefhebber met elkaar in contact te brengen en een podium te bieden. Want de jeugd is een afspiegeling van de stad Maastricht, één stad en tegelijkertijd heel veelzijdig. Een stad die samenkomt en viert in het kader van de ‘grand finale’ aan feestelijke activiteiten rondom 250 jaar Groote Sociëteit. De St. Gr. So. J. & C. heeft vanaf 2010 tweejaarlijks masterclasses en daaraan gekoppelde optredens georganiseerd voor de jeugd van Maastricht en directe omgeving.

“Wow, dit is fantastisch, nu weet ik wat ik worden wil”, was regelmatig een uitspraak van een van de deelnemers.

Tijdens deze voorstelling is jeugd te zien van Kinderkoor Sjamaes, Harmonie St. Michaël Heugem, Harmonie Wilhelmina Wolder en Kumulus Maastricht.

Naast de voorstelling is er ook een feestelijke expositie te zien in het Theater aan het Vrijthof. Deze is te bezichtigen vanaf Maandag 21 januari 2019 12:00 uur tot zaterdag 26 januari 2019 17:00uur.

Meer informatie is te vinden op de website:
www.stichtinggrootesocieteitjeugdencultuur.nl