Archief Lomele Lies

't Mestreechs Volleks Tejater

Zij is een arm meisje dat in ‘lomele’ gekleed is. Zij wordt dan ook Lomele Lies genoemd. Dag in, dag uit wordt zij ‘getranseneerd’ door een serpent van een stiefmoeder en twee draken van stiefzussen. Ondertussen droomt Lomele Lies van een prins op het witte paard.

Hij is de kroonprins van het sprookjesrijk Flambesië – dat verdacht veel lijkt op Maastricht. Désidorus moet dringend aan een echtgenote worden geholpen. Dat is niet zo eenvoudig: koning Flambanus ‘zuut ze vlege’ en koningin Framboise heeft ‘’n sjrouf los’.

Is dit een aflevering van Het familiediner of van All you need is love? Nee, dit is Lomele Lies, het nieuwe ‘lachstök’ van 't Mestreechs Volleks Tejater. Huub & Peter Noten en Phil Dumoulin hebben van het beroemde sprookje van Assepoestereen eigen doldwaze komedie gemaakt in ‘oonvervals Mestreechs’. Met in de hoofdrollen bekende ‘kemediespeulers’ als Eric Jaspers, Marie-Ange Castermans, Egied Cratsborn, Tjeerd Vang, Annemarie Kaanen, Renzo Haupts, Armand van Bogaert en Armand Huntjens. De rollen van Lomele Lies en Désidorus worden gespeeld door de nieuwe talenten Dominique Pellaers en Fernand Clermont. Ze worden bijgestaan door een groot ensemble, een kinderkoor en een 20-man sterk live-orkest. Lomele Lies wordt een theaterspektakel in sprookjesstijl met magnifieke kostuums, imposante decors, grote showscènes en aanstekelijke muziek. Een onvergetelijke ‘Mestreechter aovend’. ‘Laot uuch betouvere!’

 

SPEL

Eric Jaspers, Marie-Ange Castermans, Dominique Pellaers e.a.

TEKST

Huub Noten, Peter Noten en Phil Dumoulin