Archief GEANNULEERD - Leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht - Eindvoorstelling

Aan het einde van het schooljaar tonen de dansers van de Vooropleiding Dans Maastricht hun talent en de opgedane vaardigheden aan ouders, vrienden, klasgenootjes en iedereen die getuige wil zijn van danstalent in ontwikkeling.

In een programma vol afwisseling en vaart ziet het publiek de technische en artistieke kwaliteiten van de dansers in choreografisch werk van eigen docenten en van gastchoreografen.
 
Docent folkloristische dans Peter Vree was zelf jarenlang danser bij het voormalige Folkloristisch Dans Theater. Hij bewerkte originele dansen uit het voormalige Oostblok tot een indrukwekkende en wervelende danssuite.
Helma Melis, artistiek leidster van dansgezelschap La Melis uit Tilburg, onderwijst moderne dans en maakte een tweetal stukken voor de dansers.
 
Neel Verdoorn, in Nederland bekend door haar werk voor onder andere het Internationaal Dans Theater en haar samenwerking met live musici van het Doelen ensemble, werkt uiterst muzikaal en met prachtig fysiek en logisch bewegingsmateriaal. Zij maakte speciaal voor de dansers in Maastricht het stuk Labyrinth, een nieuw werk op muziek van Jacob ter Veldhuis.