Archief Joost Spijkers

Spijkers II

Een schot in de roos was hij op festival BRUIS x Het Parcours in Maastricht. Het publiek ging uit zijn dak. En hoe kan het ook anders met de Limburgse Joost Spijkers, die voor zijn programma Spijkers II de Poelifinario won: de prijs voor meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Met zijn muzikale solo-avontuur brengt hij een combinatie van poëtische liedteksten, fantastische muziek en een in een kleinkunstland zeldzame mengeling van jazz, balkan, pop, rock en fado.

Spijkers II was de beste cabaretvoorstelling in de categorie kleinkunst en stak met kop en schouders boven andere voorstellingen uit, aldus de jury van de bekende theaterprijs de Poelifinario. De jury noemt de voorstelling rauw, puur en vol passie. Prachtig meeslepend verteld. Spijkers’ muzikale solo-avontuur laat zien dat hij nog meer kan dan dat wat hij doet met de Ashton Brothers. De getalenteerde ambachtelijke theatermaker zingt in prachtige liederen zijn verhaal, samen met geweldige muzikanten in een minimalistisch decor, dat alle ruimte biedt aan de melancholieke energie van Joost. 

'Geestige mimiek, danstalent en zangstem maken zijn tweede solovoorstelling Spijkers II uniek.' - de Volkskrant ****

'Spijkers II’ is zoals een goed theaterconcert moet zijn' - Trouw ****

'Nooit voorspelbaar en door Spijkers met kracht en energie, vurig en gepassioneerd gezongen. Met een prachtstem.' - Theaterkrant *****