Holland Dance Festival & SALLY Dansgezelschap - Maastricht Danceable / Artistic lab

DanceAble slaat een brug tussen de wereld van inclusiedans en het professionele dansveld

DanceAble is een initiatief van Holland Dance Festival, met als doel de dansmogelijkheden voor mensen met een beperking te vergroten en talentontwikkeling te stimuleren. De Nederlandse Dansdagen omarmt dit initiatief en geeft ruimte aan een Artistic Lab, dat 5 dagen ruimte biedt aan onderzoek voor het Mixed Doubles-project. Hierbij creëren choreografen een nieuw duet voor een ‘mixed abilities’-duo; een danser met en een danser zonder beperking.

 

Other artists, other bodies
Onder de titel ‘Other artists, other bodies’ gaan Nederlandse dansers en choreografen in het Artistic Lab samen aan de slag met collega’s uit Griekenland, Polen, Zweden, Italië. De begeleiding is in handen van twee Engelse experts op het gebied van inclusiedans: Adam Benjamin en Janice Parker. De internationale context voedt het Nederlandse danslandschap op het gebied van inclusieve dans, waarin Nederland nog fors achterloopt. Een open studio geeft de bezoekers van de Dansdagen de mogelijkheid kennis te maken met het inclusiedansveld.

Het lab geeft de dansartiesten meer inzicht in de mogelijkheden van hun eigen unieke lichamen, maar ook in de techniek hoe te partneren met anderen zónder hierbij de eigen unieke danstaal te verliezen. De opgedane kennis tijdens dit Artistic Lab vormt de basis en de aftrap voor het creëren van de Mixed Doubles-duetten. Deze gaan tijdens het Holland Dance Festival in première, waarmee tegelijk een mooie connectie en samenwerking tussen beide festivals is ontstaan.


AINSI - Maastricht

di 01 okt 2019 14:00 - 15:00 Ticket gratis
wo 02 okt 2019 14:00 - 15:00 Ticket gratis
do 03 okt 2019 14:00 - 15:00 Ticket gratis
vr 04 okt 2019 14:00 - 15:00 Ticket gratis
Lage Kanaaldijk 112-113
6212 NA Maastricht
Telefoon 043- 323 32 65
uitbalie@maastricht.nl