Archief Huiskamerconcerten Alexander Battalaan (10de editie)

10de editie van de jaarlijkse Huiskamerconcerten in diverse woonkamers van de Alexander Battalaan in Maastricht.

Voor de 10de keer op rij kunnen bezoekers weer (gratis) genieten van de meest uiteenlopende muziekstijlen en muziekgroepen.

U kunt het volledige programma hier downloaden.

Naast 'oude bekenden' hebben we dit jaar ook weer diverse nieuwe groepen in ons programma opgenomen zoals;

GraundWeerbarstige muzikanten spelen liedjes met een rafelrand. Niet gehinderd door kennis, talent of valse bescheidenheid - een enkeling daargelaten - ploegt dit gezelschap al meer dan twintig jaar moeizaam voort op de kouwe grond van het hedendaagse muzieklandschap. Zij weten: een beetje regen af en toe kan geen kwaad. 
Aerts: een 4-koppige Singer Songwriter. Zoetgevooisd, met teksten die raken. Liedjes met een onuitgesproken kracht, van verstild tot de pan uit swingend.
Roy van der Putten:
Speelde eerder met Zippety Doo-Dah en The Royal Axe Specialties. Dit jaar keert hij gewapend met alleen een gitaar terug en hoe! Laat je verrassen met Americana van de bovenste plank!
Bert Smeets : singer-songwriter die 24 jaar in Alexander Battalaan heeft gewoond en gewerkt in zijn muziekstudio.

Southern Voices : een vernieuwend driekoppig damesensemble dat wordt gevormd door sopranen Eline van den Broeke, Elmy Kremer en Aukje Pijper. Zij brengen een zeer gevarieerde programma, waarin zowel lichte muziek als klassieke muziek ten gehore wordt gebracht.
Vocal Group Voix-lá : vrouwenkoor o.l.v. Digna Janssen.

Liefhebbers van bluegrass en country kunnen hun hart ophalen met de muziek van o.a. Tamarack en Bluegrassband Flinthill .

Moonshine whisky : een muziek-collectief uit het zuiden van Limburg die akoestische folkmuziek maakt met veel aandacht voor het vocale. De leadzang verandert voortdurend zodat er voor het publiek veel afwisseling te beleven valt. Voor Moonshine Whiskey is muziek maken gelijk aan een feestje bouwen en daar mag het publiek graag van meesmullen. En de band musiceert het liefst zonder ‘elektriekerij’, akoestisch dus. Hun stijl varieert van Presley tot Springsteen en van Dylan tot Elbow.

 

Andere deelnemers zijn:
 
Niek@Friends Quartet : easylistening jazzmuziek, bekende jazzstandards, ballades en bossanovamuziek. Niek Duchateau op altsax, sopraansax en klarinet, Bob Schweig op gitaar, Jan Hallema op contrabas en Wim Peeters op drums en zang.
10C Trinkets : een Maastrichtse band die songs spelen uit de americana-alternative countryhoek en de Britse en Amerikaanse folk.
Trinity
: meerstemmige zang door drie dames met gitaar, cajon en percussie.
Peter Beeker : zanger/gitarist met stevige rock in Limburgs dialect.
Cedar spring : een alternative country songwriters duo, bestaande uit Maartje Kleijnen (zang en gitaar) en Ron Janssen (zang, mandoline en gitaar), samen met contrabassist Micha Grin. Melancholische Americana/Alt. Country met voornamelijk eigen werk. Dit trio speelde onlangs exclusief tijdens de uitreikingen van The Dutch Country Music Awards!
 
De Kling
: de mannen van De Kling hebben een gevarieerd repertoire met populaire liedjes. Hun motto is “Zangers met een lied voor elk oor!”
Bolton & Jeninga : Onlangs brachten ze hun nieuwe CD uit Until the End met eigen nummers en covers van o.a. J.J. Cale en Townes van Zandt maar dan verpakt in een eigen Bolton & Jeninga  jasje. Dit keer vergezeld door Bas Jeninga.
John van Schaijik : speelt traditionele flamenco voor sologitaar.
Saxofoon ensemble o.l.v. Henri Konsten.
Via Malaga : bossa nova in een jazz-stijl (saxofoon, drums, contrabas en gitaar)
Mitchell Ritchi : singer/songwriter uit Maastricht die vooral bekend staat om zijn covers met een twist.
Woody&Cat : singer-songwriter duo, dat eigen vrolijke en melancholische pop nummers brengt, voornamelijk met piano, cello en dubbelstemmig zang. Met de nummers vertellen zij over hun levens en de wereld om hen heen.
Jazz meets ClassicalMaarten (sopraansax) houdt van improviseren. Axel (piano) is gek op bladzijden vol met noten. Samen brengen zij jazz standards. 
Esther van der Heijden: van oorsprong Maastrichtse zangeres brengt samen met toetsenist Thijmen Schoute en bassist Arthur Geurts een mix van eigen werk, jazz en RnB.
Tante Mathilde : Lottie Burgmans (piano) en Nolda van Asseldonk (zang) brengen nummers ten gehore van
o.a. Theo Nijland, Frank Boeijen, Brigitte Kaandorp.