Stichting Senia

Senia heeft tot doel om mensen bij elkaar te brengen die geïnteresseerd zijn in mooie en interessante boeken, zowel literatuur als geschiedenis.

Maar ook boeken in de Engelse, Duitse en Franse taal. Zie: www.senia.nl

De leesgroepen volgens recept van Stichting Senia bestaan elk uit zes tot acht personen. De leesgroepen lezen vijf tot zeven boeken per jaar en kiezen daarbij uit een zorgvuldig samengestelde boekenlijst van goed leesbare boeken.

Van elk boek ontvangt de deelnemer aan een leesgroep een leeswijzer, die de gesprekshandleiding vormt voor de boekbespreking. Deze leeswijzers zijn uniek en maken het mogelijk dat de leesgroepen zelfstandig functioneren zonder deskundige van buiten, maar dat ze toch diepgang hebben.

Senia organiseert bijeenkomsten, die geleid worden door een ambassadeur. De bijeenkomsten vinden plaats in de bibliotheek, een boekenzaak of een welzijninstelling. Iedereen die interesse heeft kan zich melden bij Senia. Bij voldoende reacties organiseert Senia een bijeenkomst.
In Maastricht zijn momenteel (april 2013) 3 leesgroepen geschiedenis actief en een leesgroep literair en Frans staat in de planning.

Ambassadeur voor Limburg is: Helene Knippenbergh T. 077-3988059 E. helenehorst@planet.nl 
Website Senia: www.senia.nl

 

Telefoon 077-3988059
helenehorst@planet.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.