Stichting Openluchttheaters Limburg

Sinds 2013 is de Stichting Openluchttheaters Limburg actief en bundelen zes bijzondere openlucht-theaters hun krachten en kennis in dit samenwerkingsverband.

Verborgen in het groen en gesitueerd op veelal bijzondere locaties kent Limburg diverse openluchttheaters. Het oudste theater is te vinden in Valkenburg en dateert van 1916. De hoogtijdagen van de openluchttheaters waren de jaren ’50. Vanaf de jaren ‘60 liepen de bezoekersaantallen terug. In de jaren ‘70 werden een aantal theaters gesloten en sommigen raakten zelfs in verval.

De laatste jaren is er hernieuwde aandacht voor deze unieke theaterlocaties. Een aantal theaters zijn of worden binnenkort weer opgeknapt. En het publiek vindt in de zomermaanden weer haar weg naar het theater. Redenen voor zes Limburgse openluchttheaters om hun krachten en kennis te bundelen.

  • Openluchttheater Valkenburg (Valkenburg), Plenkertstraat 51a, 6301 GL Valkenburg a/d Geul. I www.openluchttheater-valkenburg.nl
  • Theater De Doolhof (Tegelen), De Drink 80, 5932 CP Tegelen. I www.dedoolhof.nl
  • Openluchttheater Brunssum (Brunssum), Vijverlaan 5, 6443 BA Brunssum. I www.brunssum.nl/openluchttheater
  • Theater de Abdijhof (Thorn), Locatie: plein gelegen naast de Abdijkerk in Thorn. I www.gemeentemaasgouw.nl
  • Openluchttheater Velden (Velden), De Turfkoele, 6568 PK Velden. I www.openluchttheatervelden.nl
  • Openluchttheater De Lichtenberg (Weert), IJzerenmanweg 15, 6006 TA Weert.

Sinds 2013 is daartoe Stichting Openluchttheaters Limburg actief. In 2014 presenteerde de stichting zich voor het eerst met een gezamenlijke programmering in de aangesloten theaters. Tijdens dit première-seizoen waren het LBM Jeugdorkest, Jeugdoperagezelschap Dolleboelja en het Laaglandtheater te gast. Terugblikkend op deze succesvolle aftrap blikt Stichting Openluchttheaters Limburg vooruit naar zomer 2015 met een diverse gezamenlijke programmering.

Hofstraat 10
6017 AK Thorn
Postadres
Postbus 203
6040 AE Roermond

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.