Social Beta

De missie van Social Beta is de impact en kracht van e-cultuur te tonen gerelateerd aan de de context en vraagstukken van de stad Heerlen en de Euregio Maas-Rijn.

Visie
Heerlen en de (Eu)regio zijn onderhevig aan demografische verandering en een onvoltooide economische transitie. Er is een noodzaak voor stad en internationale regio om zichzelf opnieuw uit te vinden en zo een toekomst-bestendige, leefbare en dynamische regio te worden. Social Beta gelooft daarbij in de kracht van ideeën afkomstig uit e-cultuur om tot nieuwe inzichten en energie te komen.

Strategie
Social Beta organiseert evenementen en projecten
Social Beta gebruikt de stad als podium en inspiratie
Social Beta geeft globale trends lokale betekenis
Social Beta past een onderzoekende rol
Social Beta is een netwerkorganisatie

Geschiedenis
Social Beta werd in 2009 opgericht door Maurice Hermans, Theo Ploeg en Egid van Houtem. Samen zagen zij de noodzaak voor een platform voor e-cultuur met een sterke verbinding naar de creatieve industrie.

In 2010 en 2011 werd er het i_beta/event georganiseerd. Landelijk werd het i_beta/event zelfs tot een van de toonaangevende mediafestivals in Nederland benoemd. In 2010 werd er in Heerlen het tweede TEDx evenement van Nederland georganiseerd, TEDxEutropolis geheten en gericht op de Euregio Maas-Rijn. Dit reizende inspiratiefestival werd in 2012 in Hasselt georganiseerd en krijgt steeds meer vorm rond om de thematiek van stedelijkheid en identiteit.

Naast evenementen werkte Social Beta mee aan onderwijsvernieuwingen publicaties op het gebied van mediawijsheid (Slimmerkunde) en stedelijkheid (The Eutropolitan). Als verkenner op het gebied van creatieve industrie leverde zij een belangrijke bijdrage aan het bidbook van M&ECH2018. En werkte mee aan een publicatie over lessen uit Detroit en de creatieve industrie in Limburg dat aangeboden werd aan de provincie Limburg.

Kloosterweg 1
6412 CN Heerlen
Telefoon 06 52 73 13 94
info@socialbeta.eu

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.