Sint Janskerk - Maastricht

Deze mooie kerk staat aan het Vrijthof te Maastricht en is een eeuwenoud monument uit de 14e eeuw, gesticht door de kanunniken van de St. Servaes als parochie- en doopkerk (vandaar de wijding aan Johannes de Doper). Vanaf 1632, na de inname van Maastricht door Prins Frederik Hendrik van Oranje, tot aan de dag van vandaag is de kerk eigendom van de protestantse gemeente, die er elke zondag om 10 uur voor de eredienst bijeenkomt. De rest van de week kan de kerk gebruikt worden voor verschillende activiteiten, zoals concerten, lezingen, vergaderingen etc.

De kerk is te huur, en wordt intensief gebruikt voor huwelijken, concerten, theateropvoeringen, tentoonstellingen en conferenties. Denk aan de bekende serie kamerconcerten van het Theater aan het Vrijthof, maar ook aan Musica Sacra en de jaarlijkse Maastricht Antique Book&Print fair (MABP). Ook wordt de kerk vaak gehuurd door de Universiteit van Maastricht voor colleges, en speciale bijeenkomsten zoals de jaarlijkse Dies. De kerk wordt steeds populairder als trouwlocatie. De St. Jan is gelegen aan het Vrijthof, maar voor de ingang moet je vanaf het Vrijhof rechts langs de kerk naar het Henric van Veldekeplein.

Vanaf het voorjaar tot in de herfst is de kerk van maandag tot en met zaterdag van 11 tot 16 uur geopend. U kunt de toren op! Mooiste uitzicht van Maastricht vanaf 78 meter. Voor meer informatie, ook over huur van de kerk: www.stjanskerkmaastricht.nl.

 

Vrijthof 24
6211 LE Maastricht
Telefoon 0031648073884
verhuur@stjanskerkmaastricht.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.