Rotary Club Geleen

De eerste Rotaryclub is gestart in 1905 in Chicago. Een van de belangrijkste Initiatiefnemer was Paul Harris, een zakenman en advocaat.

Het concept van een vriendschappelijke bijeenkomst waarin de deelnemers elkaar van advies kunnen dien, en men de problemen en noden in de samenleving bespreekt en oplossingen zoekt, sprak toen aan en is nu nog steeds de kern van wat er in iedere Rotaryclub gebeurt.Op dit moment zijn er ca. 32.000 clubs met meer dan 1.2 mijoen leden in 166 landen. Rotary is de grootste internationale organisatie ter wereld die goede doelen sponsort. Bij Rotary is een aantal kernwaarden belangrijk, nl. Kameraadschap, Integriteit, Leiderschap, Service aan de gemeenschap en Diversiteit. Rotary Club Geleen is opgericht in 1964 als Rotary Club Sittard - Geleen. Na de stichting van de dochterclub Rotary Club Sittard is de naam gewijzigd in Rotary Club Geleen.

De club telt ca.45 leden, variërend in leeftijd van 30 - 90 jaar. Rotary Club Geleen heeft als dochterclubs: Rotary Club Sittard, Rotary Club Sittard-Geleen Deux Villes en Rotary Club Elsloo - Maaskant.

Het verschil maken.....

Het belangrijste Rotary-programma waaraan alle clubs over de hele wereld bijdragen, is de 'End Polio Now' actie. Met duizenden vrijwilligers worden jaarlijks miljoenen kinderen gevaccineerd.

Sinds 1985 zijn meer dan twee miljard kinderen met druppels gevaccineerd tegen polio.

Polio is op dit moment bijna geheel verdwenen uit de wereld, dankzij dit initiatief. Maar het blijft noodzakelijk om deze actie voort te zetten omdat terugkeer van deze verschrikkelijke ziekte moet worden voorkomen.

Rotary werkt hierbij samen met de Bill en Melinda Gates Foundation.


Bergstraat 1
6174 RN Sweikhuizen
Telefoon 046-4430561

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.