Regionaal Historisch Centrum Limburg

Met kilometers aan historische archieven en collecties, en tienduizenden foto’s, films, tekeningen en prenten in de beeldbank, is het RHCL hét centrum voor regionale geschiedenis van Maastricht en Limburg.

Het RHCL verzamelt, beheert en presenteert archieven en collecties van Limburgse instellingen en particulieren. Hieronder vallen niet alleen belangrijke archieven van de Provincie, het Rijk en diverse Limburgse Gemeenten, maar ook archieven van kerkgenootschappen, verenigingen, stichtingen, bedrijven, kastelen, families en personen.

Behalve archieven heeft het RHCL omvangrijke verzamelingen handschriften, almanakken, foto’s, (land)kaarten, tekeningen, affiches, bidprentjes en briefhoofden.

De archieven en collecties zijn raadpleegbaar in onze studiezaal, in het voormalige kloostercomplex van de Minderbroeders aan de Sint Pieterstraat in Maastricht. Ook online is het mogelijk archieven en collecties te raadplegen. Zo zijn diverse fotocollecties te bekijken in onze beeldbank en is het mogelijk om online stamboomonderzoek te doen.

Voor meer informatie bezoek onze website.


Sint Pieterstraat 7
6211 JM Maastricht
Telefoon +31 (0)43 328 55 00
info@rhcl.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.