Opleiding Dans Maastricht

ODM is een officiële vooropleiding van Codarts, de Rotterdamse Dansacademie, en gevestigd in Maastricht.

Opleiding Dans Maastricht (ODM) is een dansopleiding die deel uitmaakt van een middelbare school in Maastricht, het Bonnefanten College. Naast de reguliere schoolvakken kunnen de leerlingen Dans als eindexamenvak kiezen en krijgen gemiddeld 10 uur verschillende danslessen per week."Als je echt weet wat je wilt, haal je het maximale uit jezelf. Je werkt bewust en met plezier in een omgeving waar aansporingen als hard werken, niet opgeven en blijf investeren regelmatig klinken. Immers, het ontwikkelen van talent kost tijd, inspanning en geduld. Als je dat kunt opbrengen, geef je talent een echte kans!"

ODM is een officiële vooropleiding van Codarts, de Rotterdamse Dansacademie. Hierdoor kunnen de leerlingen, via de zogenaamde 'Raamregeling' vrijstelling krijgen van een aantal vakken om overbelasting te voorkomen.
ODM is een dans(voor)opleiding die, vanuit kennis en ervaring, top danstalenten weet te stimuleren en op te leiden voor een vervolg HBO dans(vak)opleiding. Onze hoogste prioriteit ligt hierbij in het opleiden van jonge dansers met een zo breed mogelijke toekomst. Een dansopleiding biedt naast het reguliere voortgezet onderwijs en het dansvakonderwijs de volgende vaardigheden:
- zelfdiscipline
- incasseringsvermogen
- het zelfstandig kunnen werken
- het kunnen werken in een team
- het kunnen presenteren voor een groot publiek
- een fysieke conditie van top niveau

Welke vervolgstudie of loopbaan de leerling uiteindelijk ook kiest, dit zijn vaardigheden die in IEDER werkgebied heel waardevol zijn.

We leiden onze leerlingen technisch zo hoog mogelijk op in klassieke en moderne dans.

Deze technieken vormen de basis voor alle andere soorten dans (waaronder ook Jazz-Urbandance/ en musical gerichte danstechnieken).
Met een stevige basis van klassiek en modern kunnen ze op een verantwoorde manier uitweiden en experimenteren met andere dansvormen.

We geven ruimte aan de eigen creativiteit van de leerling door ze te onderwijzen in improviatietechniek en compositie. We geven 1x per jaar een voorstelling "Eigenwerk" waarin ze hun eigen choreografie kunnen tonen. De pareltjes uit deze voorstelling worden vaker per jaar ingezet bij diverse presentaties door het jaar heen.
Verder bereiken we onze doelstellingen door:
Het ontwikkelen van inzicht in de danskunst in het algemeen en de overdracht daarvan leren ze doormiddel van:
De reguliere danslessen, de workshops en masterclasses.
Het instuderen van repertoirestukken van het klassieke ballet en de moderne dans.
De mogelijkheid zelf choreografie maken.
Het werken met gastchoreografen.
De lessen in dansgeschiedenis.
Het bezoeken van dansvoorstellingen in het theater, en
het lezen van dansliteratuur.

Coördinator/Artistiek leider

Marishka van Loon
tel: 06-50291307
Eenhoornsingel 100
Maastricht
Telefoon 06-50291307
info@opleiding-dans.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.