Archief Open dag zangopleiding voor kinderen bij Opera Zuid van start

Voor jeugd van basis- en middelbareschoolleeftijd die van zingen houdt en graag op de bühne staat is er goed nieuws. Er start een opleiding waar je zang, samenzang en podiumpresentatie leert. En er wordt naar bijzondere uitvoeringen toegewerkt.

De opleiding wordt op professionele wijze vormgegeven door de Limburgse Koorschool Kokoz. Helemaal nieuw is Kokoz niet. Al een aantal jaren zijn er projecten geweest, variërend van workshops tot kinderopera’s tot deelname aan professionele tournees van Opera Zuid. Het is bagage waar de kinderen hun leven lang plezier van hebben.

Kokoz zet nu een volgende stap met de start van een opleiding. “We gaan in wekelijkse lessen en repetities veel meer bieden voor de zangontwikkeling dan we tot op heden in projecten konden doen”, aldus Marleen Everink, dirigente en zangcoach. Aan de hand van een methode wordt er gewerkt aan stemvorming en notenleer. Er wordt veelal gerepeteerd in het huistheater van Opera Zuid, waar regisseurs ook regelmatig met de jeugd zullen werken aan presentatie en koorregie.

Hoewel deelname aan operaproducties tot de mogelijkheden behoort zal er een breed spectrum van muziekrepertoire worden gezongen. Hierbij wordt een muzikaal uitdagend niveau gezocht, waarbij het plezier in zingen altijd voorop blijft staan.

De opleiding is toegankelijk voor de leeftijden 4 t/m 18 jaar. Er wordt in niveaugroepen gewerkt. Een deel van de lessen is gericht op repertoire en samenzang en een deel op gehoortraining en notenleer, waarbij aandacht wordt gegeven aan de individuele (zang)ontwikkeling van elke leerling.

Op zondag 17 juni, 15:30-17:00 uur is er een open dag. Locatie: Opera Zuid, Malpertuisplein 60, Maastricht. Meer informatie en aanmelden via www.limburgsekoorschool.nl/kokoz