Archief Heidevolk

Nederlandstalige folk metal-band

De Nederlandstalige folk metal-band Heidevolk zet haar 12 provinciën concerten verder in het najaar van 2019. En dit keer is het ook de beurt aan Limburg. Tijdens de tour speelt Heidevolk een extra lange show waarin ruimte is voor muziek en verhaal. De liederen van de recente albums “Vuur van Verzet” en “Velua” maar ook een flink aantal klassiekers en zeldzame (akoestische) pareltjes zullen op vrijdag 4 oktober te horen zijn in de NIEUWE NOR.

Nederlandstalige folkmetal? Dat is inderdaad een niet-alledaagse combinatie. Toch toont Heidevolk aan dat het heel goed kan. Het zestal uit Arnhem timmert sinds 2002 aan de weg en heeft inmiddels een benijdenswaardige status heeft opgebouwd in de internationale pagan metalscene. Daarbij neemt de band de geschiedenis van de Lage Landen als uitgangspunt en combineert dat met een bombastisch metal-geluid waarin veel ruimte is voor melodie en tweestemmige vocalen. 

Na een jaar lang het nieuwe album “Vuur van Verzet” in het buitenland gepromoot te hebben, speelt Heidevolk in 2019 in iedere provincie één concert tijdens de ‘12 provinciën tour’. Op vrijdag 4 oktober is ook Limburg aan de beurt. Voor een avond opzwepende pagan folk en een spetterende show waarbij lang vervlogen tijden ineens dichtbij lijken te zijn, moet je op deze avond in de NIEUWE NOR zijn!

Pancratiusstraat 30
6411 KC Heerlen
Telefoon 045-4009100
info@nieuwenor.nl