Archief Microsculpture

Microsculpture is een lust voor het oog en een echte must see. Niet alleen interessant voor fotografen en natuurliefhebbers, maar voor iedereen die verrast wil worden en iets unieks wil beleven. Microsculpture viert de schoonheid van de natuur tot in de kleinste details

Het werk omvat een groot aantal blow-ups van insecten. Je ziet de intense kleuren, bouw, reflecties en de structuur van de insecten op groot formaat (3 meter). Biss stelde ze samen door duizenden microscopische foto’s te maken van onderdelen van de insecten. Met deze verschillende microscopische beelden bouwde hij het oorspronkelijke insect weer op. Biss werkte hierin nauw samen met medewerkers van het Oxford University Museum of Natural History, waar in mei 2016 Microsculpture voor het eerst getoond werd. De expo stond o.a. in Duitsland, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Arabische Emeraten. Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft de primeur voor de Euregio.

 

ENGLISH
The insect photography of Levon Biss Microsculpture presents insects like never before. Created through a collaboration between the Oxford University Museum of Natural History and British photographer Levon Biss, this serie is beautifully-lit, high magnification portraits captures the microscopic form and evolutionary adaptations of insects in striking large-format, high-resolution detail. 

De Bosquetplein 7
6211 KJ Maastricht
Telefoon 043-3505490
museum@maastricht.nl