Les op afstand ivm coronavirus

Omdat iedereen momenteel zijn steentje moet bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus heeft het de nadrukkelijke voorkeur lessen op afstand te volgen. Zo beschermen we onze medemensen en kunnen we van muziek blijven genieten op verantwoorde wijze!

Het is mogelijk de individuele lessen piano, orgel of muziektheorie op afstand te volgen. Dat verloopt via een videoverbinding via internet en die is heel eenvoudig te realiseren. Verder verloopt de les hetzelfde als een gewone muziekles. Het enige wat voor les op afstand noodzakelijk is, is het volgende:

1.       Een goede internetverbinding

2.       Een smartphone of en computer/laptop met webcam

3.       Eén van de volgende apps: Whatsapp, Skype of Zoom

4.       Een muziekinstrument (piano, orgel of keyboard)

Ruim voor het begin van de les testen we de verbinding, zodat dat tijdens de les helemaal in orde is.

Voor de lessen piano en orgel is het meestal het beste de camera/webcam te richten op het klavier. Voor de lessen muziektheorie wisselt dit vaker. Videolessen kunnen tevens een uitstekende oplossing zijn voor mensen die ver van Maastricht wonen en niet al te vaak kunnen komen.

Lessen zijn in principe gewoon van uit ieder land te volgen, mits er een goede internetverbinding is. Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je videoverbinding, dan help ik je graag!

Voor vragen: info@muziektheoriemaastricht.nl

https://muzieklesmaastricht.nl/les-op-afstand/