Archief The Bootleg Beatles

Deze Britse band is omarmd door Sir Paul McCartney zelf en is de enige tribute band die het merk The Beatles mag gebruiken

Klassiekers als Yesterday, She Loves You, Here Comes The Sun en Hey Jude zullen zeker niet ontbreken op de setlist. En natuurlijk een geweldige finale van de avond met nummers als Let It Be en The End.

Neil Harrison (voormalig John Lennon); Andre Barreau (George Harrison) en David Catlin-Birch (Paul McCartney) ontmoetten elkaar in 1979 toen ze allemaal gecast werden in de hit West-End productie, Beatlemania. Na afloop van de show besloot de band, die het repertoire door en door kende, door te gaan met de uitvoering ervan en zo ontstond The Bootleg Beatles in 1980, samen met het hele tributegenrepertoire.

Wat begon als 4 muzikanten met zwarte polo nekken en een pruik, is uitgegroeid tot The Bootleg Beatles gelauwerde show die perfecte vertolkingen van het Beatles repertoire combineert met spectaculaire kostuumwisselingen en een visueel verbluffende video achtergrond. The Bootleg Beatles schetsen de 6 fases van de meteorische opkomst van de Beatles; vanuit een kelder (The cavern in Liverpool) tot op een dak (The famous Apple concert in 1969), via Shea Stadium, Sgt Pepper en de Magical mystery tour.