Archief Sterre der Zee - het vrouwelijke in de religie

Werner Mantz

Na zijn vlucht voor het nationaal­socialisme leefde en werkte de internationaal bekende architectuurfotograaf Werner Mantz in en vanuit Maastricht. Daar legde hij onder meer het religieuze leven vast in schitterende zwartwit beelden. Projecties en prints representeren de kwetsbare originelen. Naast de expositie organiseert de Stichting Werner Mantz een lezing (datum en tijd nog niet bekend).
 
Werner Mantz (Keulen 1901 ­ Eijsden 1983) had sinds 1932 een tweede fotoatelier in het rustige en fotogenieke Maastricht, waar hij zich in 1938 definitief vestigde. Inmiddels had hij met zijn onnavolgbare daglichttechniek zowel in Duitsland als in Nederland naam gemaakt als architectuurfotograaf. Daarnaast werd hij bekend om zijn (kinder­) portretfotografie. Generaties Maastrichtenaren hebben zich door hem laten vereeuwigen. Geen geschikt daglicht betekende ‘morgen terugkomen’. Als fotograaf van religieuze onderwerpen is Werner Mantz vooral bekend om zijn ‘Sterre der Zee’.

De expositie is te zien tot en met zondag 29 september.

Met het oog op het festivalthema presenteert Maastricht Photo Festival i.s.m. Clément Mantz, Nederlands Fotomuseum, Bonne- fantenmuseum en Theater aan het Vrijthof unieke beelden van Werner Mantz.


OPENING vr 20 september | 12.30 uur
theater aan het vrijthof | foyer
vrije entree

Vrijthof 47
6211 LE Maastricht
Telefoon 043 350 5555
info@musicasacramaastricht.nl