Musica Sacra Maastricht

Kunstenfestival met een breed en internationaal programma op bijzondere locaties in Maastricht.

Elk jaar wordt de programmering van Musica Sacra Maastricht opgebouwd vanuit de bepalende en richtinggevende rol van een centraal thema. Met onorthodoxe keuzes en originele invalshoeken willen wij laten zien hoe verrassend universeel en actueel de gekozen thema’s zijn. Dat betekent onder andere dat vele programma’s speciaal voor Musica Sacra worden geproduceerd en dus tijdens het festival in première gaan.

Wij zijn van oorsprong een muziekfestival en anno 2019 is deze discipline nog steeds de core-business. De muziekprogrammering bestrijkt de volledige breedte van genres, stijlen en tijdperken, aangevuld met unieke premières en festival- en compositieopdrachten, uitgevoerd door nationale en internationale topmusici en -ensembles en nieuw, jong talent. Naast deze muziekprogrammering wordt tevens een uitgebreid programma van theater, film, lezingen, exposities, dans en (voet)tochten/excursies aangeboden.

Locaties
Musica Sacra Maastricht speelt zich (hoofdzakelijk) af op die plekken waar ‘het sacrale’ als vanzelfsprekend wordt ervaren. In Maastricht zijn dit de plaatsen in de historische binnenstad: in, voor, op en tussen de oude kerken en gebouwen.

Theater aan het Vrijthof is het festivalhart van Musica Sacra. Hier vinden producties plaats én dit is de locatie van doorlopende programmering met tentoonstellingen en andere activiteiten zoals het Musica MAX Café, diverse lezingen en radiouitzendingen. Een plek waar we elkaar tijdens het festival kunnen ontmoeten en onze ervaringen kunnen uitwisselen.

Vrijthof 47
6211 LE Maastricht
Telefoon 043 350 5555
info@musicasacramaastricht.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.