Het Domein wordt De Domijnen

Museum Het Domein was een relatief jong museum voor hedendaagse kunst en stedelijke historie en archeologie.

Sinds 2015 heet het Museum De Domijnen. Vol nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit worden hier de geschiedenis van stad en streek en de nieuwste ontwikkelingen in de internationale hedendaagse kunst getoond.

De afdeling Hedendaagse Kunst, op de benedenverdieping, is voornamelijk gericht op de internationale avant-garde met fotografie, videokunst en cross-overs als herkenbare specialisaties. Vooral jonge helden en hun oudere artistieke voorbeelden staan hier centraal. Deze zal vanaf medio september 2016 te vinden zijn in de Ligne.

De afdeling Stedelijke Historie & Archeologie, op de bovenverdieping, richt zich met een voorliefde voor een volkenkundig perspectief op heden en verleden van de regio. Bovendien is hier de vaste collectie archeologische en historische voorwerpen te zien en er is een speciale multimediastraat voor jongeren.

Museum De Domijnen is gevestigd in een voormalige negentiende eeuwse stadsschool in het historische hart van Sittard.

Het Domein wordt De Domijnen

De Domijnen is de voortzetting van Museum Het Domein (incl.filmhuis), BiblioNova, Stadsschouwburg Sittard-Geleen en het Euregionaal Historisch Centrum. Per 1 januari 2016 sluit Artamuse aan.

De Domijnen kent de volgende onderdelen: Collecties & Informatie, Educatie, Exposities, Extra! en Podium en wordt daarbij ondersteund door Bedrijfsvoering, Projecten en Marketing & Communicatie. Bij de Domijnen werken circa 100 medewerkers verdeeld over ruim 60 fte. De jaarlijkse omzet bedraagt circa 13 miljoen euro.

Kapittelstraat 6
6131 ER Sittard
Telefoon +31 (0)46 45134
museum@dedomijnen.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.