MEG (Museum en Expositie Geleen - Stg. M.E.G.)

Stichting MEG stelt zich tot doel een positieve bijdrage te leveren aan de kunst en cultuurbeleving in Sittard-Geleen en de regio.

Stichting MEG stelt zich tot doel een positieve bijdrage te leveren aan de kunst en cultuurbeleving in Sittard-Geleen en de regio. Zo organiseert zij exposities met betrekking tot beeldende kunst en cultuur, geeft brochures uit over het culturele heden en verleden van de gemeente Sittard-Geleen, boeken over kunstenaars uit de regio en is ze initiator van de Fritschy Stadscultuurprijs, die tweejaarlijks wordt uitgereikt, alsook de MEGprijs voor amateurkunstenaars.
Verder ontwikkelt Stichting MEG initiatieven gericht op behoud en instandhouding van het twee- en driedimensionale erfgoed en wil ze een bijdrage leveren aan de aankleding van de publieke ruimte. Daartoe heeft ze de werkgroep ‘Verweesde Beelden’ in het leven geroepen, die zich samen met de gemeente onder meer beijvert voor het terugplaatsen van beelden in het publieke domein. Voorbeelden hiervan zijn: de Baadster (Sjra Schoffelen) en de centaur (Arthur Spronken). Tevens is MEG een van de initiators van de Koempelroute in stadsdeel Geleen.

Dr. Nolensstraat 37
6141 AD Limbricht
Telefoon 06-23188889
info@stichtingmeg.nl

Nieuws

Geen resultaten gevonden.

Agenda

Geen resultaten gevonden.