Yes, Please!

Door sluiers van schaamte, onder zachte tapijten en in een ietwat kinky keuken ga je, uitgerust met een menukaart vol fantasieën, op zoektocht naar de veelzijdigheid van de menselijke verbeelding. Laat je verrassen, raken en ontzetten en ontdek je eigen erotische identiteit

We worden dagelijks geconfronteerd met seks via porno, op dating apps, in films, boeken en de media. Ze geven ons een eenduidig beeld van hoe seks eruit zou moeten zien of gevoeld zou moeten worden. Jongeren en millennials zijn vrijer dan ooit, maar hebben steeds meer last van prestatiedruk. Zijn onze lichamen wel mooi genoeg? Doen we het wel goed? Wat zijn de verwachtingen van onze partner, en geniet die er wel van? Er is een nieuwe preutsheid ontstaan die onze seksuele vrijheid beperkt. Er is echter één plek waar we vrij kunnen experimenteren en geen prestatiedruk voelen: onze verbeelding.

Stichting Nieuwe Helden deed in de afgelopen twee jaar onderzoek naar de erotische fantasieën van meer dan 300 Nederlanders en Vlamingen. Bolleke, een met audioapparatuur uitgeruste caravan, trok langs verschillende festivals om erotische fantasieën te verzamelen. Bolleke staat gedurende de tentoonstelling in de tuin van Marres, waar je op inschrijving jouw erotische verbeelding kunt delen.

Het boek
Het boek Yes, Please! wordt voorafgaande aan de opening gepresenteerd in Maastricht, maar is vanaf nu al via Bol.com te reserveren.

Over de makers
Pascal Leboucq is vormgever van de tentoonstelling, geluidskunstenaar Marc Alberto maakt de soundtracks. De dramaturgie van de tentoonstelling, waarin ook het onderzoek wordt gedeeld, is in handen van Lucas De Man. Zij zijn onderdeel van de creatieve netwerkorganisatie Stichting Nieuwe Helden.

 

Beeld: Atelier Cambré

Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht
Telefoon 043-3270207
info@marres.org