Archief Museum Motus Mori – Bewegingsinterview

Doneer je beweging

Voor de tentoonstelling Museum Motus Mori zijn choreografe Katja Heitmann en haar dansers op zoek naar mensen die hun houding en beweging willen doneren. Dat gebeurt in een bewegingsinterview: een unieke één op één ervaring voor iedereen die een uurtje de tijd heeft.

Danseres Wies Berkhout licht toe: “Het is een interview, maar in plaats van te praten gaat het vooral over jouw houdingen en persoonlijk bewegingsrepertoire. Iedereen kan een beweging doneren. Het is ontzettend leuk om te doen, want je komt achter allerlei spannende en soms verbazende details.”

Katja Heitmann vult aan: “Als deelnemer aan zo’n bewegingsinterview krijg je eigenlijk een persoonlijk bewegingsportret. Dat wordt in het archief opgenomen en door de dansers in de tentoonstelling uitgevoerd. Daarin schuilt voor mij een belangrijke betekenis. Want beweging kun je eigenlijk helemaal niet vastleggen. Deze tentoonstelling verandert dus continue. Daarom zoeken we mensen die  ons willen helpen de tentoonstelling letterlijk ‘in beweging’ te brengen.”

Moet je als deelnemer dan iets speciaals kunnen? Katja: “We zoeken naar heel ‘gewone’ persoonlijke bewegingen. Je hoeft niet te kunnen dansen of iets dergelijks, helemaal niet.” Wies: “Vooral jezelf zijn!”.

De tentoonstelling duurt 6 weken, 5 uur per dag, dat klinkt erg inspannend voor de dansers. Wies: “Het vergt inderdaad enorm veel concentratie. Maar doordat we dagelijks een andere persoon mogen interviewen heb je iedere dag een nieuwe ‘muze’. Dat helpt!”

Wilt je een ‘beweging doneren’? Dat kan op iedere dag dat de tentoonstelling geopend is. Stuur een mailtje naar bewegingsinterview@marres.org en Katja neemt zo snel mogelijk contact op om een afspraak te maken.

Wacht niet te lang, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze unieke ervaring!

Capucijnenstraat 98
6211 RT Maastricht
Telefoon 043-3270207
info@marres.org