Magisch Theatertje - Maastricht

Het Magisch Theatertje programmeert figurentheater voor kinderen en volwassenen.

In 1996 opende het in Maastricht uniek gelegen Magisch Theatertje haar deuren. Een initiatief van Charlotte Puijk-Joolen, Roel Puijk en Henk Boerwinkel, die daarmee een briljante internationale carrière afsloot en tot 2002 nog uitsluitend in het Maastricht speelde.

Het Magisch Theater richt zich vooral op het figurentheater voor volwassenen en is in korte tijd een begrip geworden en trekt publiek vanuit de regio en ver daarbuiten.

Artistiek leidster Charlotte Puijk-Joolen heeft sinds de oprichting van ’t Magisch Theatertje verschillende figurentheater voorstellingen gemaakt die zij als vaste bespeelster van het Magisch Theatertje regelmatig in het eigen theatertje speelt.
Met deze voorstellingen heeft zij ook een grote internationale naam opgebouwd.

’t Magisch Theatertje speelde in meer dan 35 landen over de hele wereld op internationale festivals en heeft vele prijzen gewonnen.

Ook organiseerde het Magisch Theatertje 6 internationale festivals, de ‘Figuren-Theater-Dagen’, met topartiesten van over de hele wereld. Sinds samenwerking met festivalorganisaties in België en Duitsland in 2003 heeft dit festival de subtitel:
‘European Performing & Visual Arts Festival‘.

 

Het ‘Magisch Theatertje’ heeft een capaciteit van 80 tot 100 zitplaatsen en verzorgt naast publieksvoorstellingen ook besloten voorstellingen voor groepen, óók voor particulieren.
Charlotte vertoont haar voorstellingen voor volwassenen en kinderen ook buiten het ‘Magisch Theatertje’ op locatie.

Molenweg 4
6225 NC Maastricht
Telefoon 043-3630826
info@magisch-theatertje.nl